Foto: FIBA
Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Mārtiņu Šteinbergu sastāvā sestdien Ķīnā pārliecinoši sasniedza sezonas otrā "Challenger" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu.

Latvijas komanda apakšgrupu kārtā izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras divos mačos, ieņemot pirmo vietu savā grupā.

Vispirms "Rīga Ghetto Basket" komanda ar 22:10 sagrāva Krievijas komandu Maskavas "Inanomo", bet pēc tam ar 22:15 pieveica arī Čehijas vienību "Humpolec".

Turnīrā ar trešo numuru izliktā Latvijas komanda uzvarēja C apakšgrupā, bet ceturtdaļfinālā tiksies ar mājiniekiem Čandžou "Kaidagroup" vienību, kura bija otrā A apakšgrupā, bet turnīrā izlikta ar 11.numuru.

Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras apakšgrupas divas labākās komandas.

Ceturtdaļfināls un cīņas par godalgotajām vietām notiks svētdien.

Jau vēstīts, ka "Rīga Ghetto Basket" komanda pagājušajā nedēļā Dienvidkorejā tika līdz pusfinālam sezonas pirmajā "Challenger" sērijas turnīrā, cīņā par vietu finālā ar 17:19 sīvā cīņā zaudējot pasaules ranga otrās vietas īpašniecei "Zemzun" no Serbijas.

Dienvidkorejā divas labākās komandas ieguva ceļazīmes uz Kanādā gaidāmo Saskatūnas "Masters" turnīru, kur rīdziniekiem jau ir garantēta dalība. Savukārt Naņdzjinā 3x3 basketbolisti cīnās par divām ceļazīmēm uz Čendu "Masters" turnīru, kas notiks septembrī.

Starptautiskajā komandu reitingā "Rīga" ieņem sesto vietu, bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) individuālajā reitingā labākais Latvijas 3x3 basketbolists Nauris Miezis ieņem 18.vietu, Agnis Čavars un Kārlis Lasmanis ierindojas attiecīgi 20. un 21.vietā, bet Edgars Krūmiņš - 26.pozīcijā.

Kamēr Krūmiņš ārstē pērn gūto savainojumu, viņa vietā komandas četriniekā iesaistīts Šteinbergs, kurš aizpērn tika atzīts par Latvijas gada labāko 3x3 basketbolistu.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri , deviņi "Masters" turnīri, kā arī Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!