Foto: FIBA

Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase šajā nedēļas nogalē Grīziņkalnā nodrošināja ceļazīmi uz Eiropas kausa finālturnīru.

Vīriešu turnīrā Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārli Lasmani un Agnis Čavars pirmajā spēlē ar 21:17 pieveica Melnkalnes izlasi, bet otrajā ar 21:7 pieveica Gruzijas komandu, izcīnot pirmo vietu grupā.

Svētdien trīs grupu uzvarētāji apļa turnīrā cīnījās par divām ceļazīmēm uz finālturnīru. Latvijas komanda pirmajā mačā ar 22:11 pieveica Itāliju, kas, savukārt, ar 14:21 zaudēja Polijai.

Līdz ar to ceļazīmes uz finālu nodrošināja nesenās Pasaules kausa izcīņas otrās un trešās vietas ieguvējas Latvijas un Polijas komandas. Savstarpējā spēlē latvieši bija pārāki ar 21:13.

Sieviešu turnīrā Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne ar 21:8 pieveica Maltas komandu un ar 19:12 Polijas izlasi.

Svētdien no šīs grupas par ceļazīmi uz Debrecenu cīnījās Polijas vienība, jo latvietēm tiesības spēlēt finālturnīrā jau garantētas, saskaņā ar reitingu. Divas ceļazīmes izcīnīja Itālijas un Polijas komandas, trešajā vietā atstājot Šveici.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas Latvijas izlase izcīnīja Pasaules kausa sudraba medaļas.

Pērn Eiropas kausā Latvijas vīriešu komanda izcīnīja otro vietu, finālā ar 18:19 piekāpjoties Serbijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!