Foto: FIBA
Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Artūrs Strēlnieks, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, piektdien Dohā pirmo reizi uzvarēja Pasaules tūres posmā.

Ar trešo numuru izliktā Latvijas komanda vispirms piektdien ceturtdaļfināla mačā ar 21:15 apspēlēja ar astoto numuru izlikto "Pasig Scooks" no Filipīnām.

"Rīga Ghetto Basket" sastāvā septiņus punktus iemeta Lasmanis.

Vēlāk piektdien Latvijas komanda aizvadīs pusfināla mačā ar 21:14 uzvarēja turnīra ceturto numuru "Piran" no Slovēnijas.

Rīdzinieku sastāvā desmit punktus guva Lasmanis.

Savukārt vēlāk finālā Latvijas vienība ar 15:14 uzvarēja arī "Liman" no Serbijas, kas bija izlikta ar pirmo numuru.

Finālā rezultatīvākais Latvijas komandas sastāvā atkal bija Lasmanis, kura kontā astoņi punkti.

Veiksmīgāk izšķirošo maču sāka "Rīga Ghetto Basket", kas izvirzījās vadībā ar 3:1, tomēr serbi panāca 5:5. Pēc tam gan vadību atkal atguva Latvijas komanda, kas pēc vairākām grūtām divcīņām panāca 9:6.

Lai arī Rīgas komanda spēja iegūt pat četru punktu pārsvaru, pretinieki panāca neizšķirtu. Smagā cīņā latviešiem tomēr izdevās gūt uzvaru ar 15:14.

Pirms tam grupu turnīrā Latvijas basketbolisti ceturtdien vispirms ar 17:19 zaudēja Filipīnu vienībai "Balanga Chooks", kas izlikta ar 11.numuru.

Pēc tam otrajā mačā latviešiem izdevās nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā, jo ar 17:12 tika pieveikta ar sesto numuru izliktā "Moscow Inanomo" komanda no Krievijas.

"Rīga Ghetto Basket" pagājušajā nedēļā Ķīnā uzvarēja sezonas pirmajā "Challenger" sērijas turnīrā, iegūstot ceļazīmi uz Pasaules tūres turnīru Ķīnas pilsētā Čendu, kas notiks 1. un 2.jūnijā.

Pasaules tūres kalendārā šosezon iekļauti 12 turnīri, no kuriem Latvijas komandai šobrīd nodrošināta dalība piecos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!