Foto: LETA
Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Lasmani, Agni Čavaru un Mārtiņu Šteinbergu sastāvā svētdien Dienvidkorejā aizcīnījās līdz sezonas pirmā "Challenger" sērijas turnīra pusfinālam, kur piedzīvoja zaudējumu.

Vispirms svētdien ceturtdaļfinālā Latvijas basketbolisti ar 21:17 uzvarēja Nīderlandes komandu "Amsterdam", kas iepriekš savā apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras.

Savukārt pusfinālā "Rīga Ghetto Basket" ar 17:19 sīvā cīņā piekāpās pasaules ranga otrās vietas īpašniecei "Zemzun" no Serbijas, noslēdzot dalību turnīrā.

Kā vēstīts, pirmajā mačā sestdien latvieši ar rezultātu 20:14 pārspēja Dienvidkorejas komandu "Gangnam ISE", bet pēc tam ar 12:21 piekāpās ASV vienībai "Princeton".

B apakšgrupā ar divām uzvarām divos mačos pirmo vietu ieņēma ASV komanda, latvieši ar vienu panākumu bija otrie, bet Dienvidkorejas vienība cieta divus zaudējumus un bija trešā. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras apakšgrupas divas labākās komandas.

Nākamajā nedēļā Ķīnas pilsētā Naņdzijnā norisināsies sezonas otrais "Challenger" turnīrs. Dienvidkorejā divas labākās komandas iegūs ceļazīmes uz Kanādā gaidāmo Saskatūnas "Masters" turnīru, kur rīdziniekiem jau garantēta dalība. Savukārt nākamajā etapā 3x3 basketbolisti cīnīsies par vietu Čendu "Masters" turnīrā.

Starptautiskajā komanda reitingā "Rīga" ieņem sesto vietu, bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) individuālajā reitingā labākais Latvijas 3x3 basketbolists Nauris Miezis ieņem 19. vietu, Agnis Čavars ir pozīciju zemāk, Kārlis Lasmanis ierindojas 22. vietā, bet Edgars Krūmiņš - 26. pozīcijā.

Kamēr Krūmiņš ārstē pērn gūto savainojumu, viņa vietā komandas četriniekā iesaistīts Šteinbergs, kurš aizpērn tika atzīts par Latvijas gada labāko 3x3 basketbolistu.

Turnīrā Dienvidkorejā spēlēja 16 komandas, tai skaitā četras FIBA rangu tabulas pirmā desmitnieka vienības, starp kurām ir arī "Rīga Ghetto Basket".

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri , deviņi "Masters" turnīri, kā arī Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!