Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbolisti Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, kuri šogad uzvarēja Eiropas kausā 3x3 basketbolā, svētdien triumfēja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "Challenger" sērijas posmā Taivānas galvaspilsētā Taipejā, tiekot pie trešā panākuma šāda līmeņa sacensībās šajā sezonā.

Latvijas komanda, sacensībās startējot ar nosaukumu "Riga Ghetto Basket", finālā sīvā cīņā pagarinājumā ar 21:19 uzveica Slovēnijas vienību "Piran", kurā bija trīs spēlētāji, kuri pret latviešiem cieta neveiksmi arī Eiropas kausa finālā.

Izšķirošās spēles pamatlaika beigās Latvijas komanda pirms pēdējās minūtes bija vadībā ar 17:16, taču pēc tam ieliada trīs punktus un 22 sekundes pirms beigām bija iedzinējos ar 17:19. Tomēr piecas sekundes pirms sirēnas Krūmiņš ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu 19:19, vēlāk tiekot atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju (MVP).

Interesanti, ka pirms tam Latvijas komanda divas reizes bija tuvu tam, lai zaudētu bumbu, tomēr pašaizliedzīgā cīņā tā tika saglabāta un panākts izlīdzinājums. Savukārt papildlaikā Latvijas vīri guva divus grozus, izcīnot uzvaru mačā un visā turnīrā.

Apakšgrupu kārtā Latvijas komanda izcīnīja divas uzvaras trīs mačos, ar 16:17 zaudējot Ulanbatoras "Garuda" komandai, bet ar 22:4 pārspējot mājiniekus Taipejas "Chien Hsin" spēlētājus un ar 22:6 Jordānijas "Petra" komandu.

Savukārt ceturtdaļfinālā ar 22:13 tika uzvarēta Malaizijas vienība Kulalampuras "Megaptera", bet pusfinālā ar 21:9 sagrauta "Ljubljana" vienība no Slovēnijas, kuru augusta vidū latvieši uzvarēja FIBA "Challenger" kategorijas posma pusfinālā, bet pirms nedēļas zaudēja Pasaules kausa posma pusfinālā.

Kā vēstīts, aizpagājušajā nedēļā Miezis, Čavars, Rihards Zēbergs un Jānis Antrops, debitējot FIBA Pasaules tūres posmā, tika līdz pusfinālam, šo panākumu atkārtojot arī pagājušajā nedēļā, kad ierindā atgriezās Krūmiņš un Lasmanis, kuri ir šīs komandas pamatspēlētāji, nomainot Zēbergu un Antropu.

Ziņots, ka jūlijā Miezis, Lasmanis, Krūmiņš un Čavars Amsterdamā sensacionāli triumfēja Eiropas kausā 3x3 basketbolā, kas no 2020.gada būs olimpisko spēļu programmā. Tāpat šis kvartets trīs reizes uzvarēja FIBA "Challenger" kategorijas posmos, tādējādi iegūstot ceļazīmes uz Pasaules tūri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!