Foto: F64

Latvijas basketbola čempionātos šajā sezonā netiks izspēlētas izslēgšanas spēles, lēma Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde.

Koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" pandēmijas dēļ Latvijas valdības izsludinātā ārkārtējā situācija un "Force majeure" apstākļi, kā, piemēram, sporta infrastruktūras nepieejamība, publisko pasākumu aizliegums, ceļošanas ierobežojumi. Līdz ar to neiespējama ir basketbola komandu normāla funkcionēšana, norāda LBS.

Tāpēc LBS atbalsta Latvijas-Igaunijas basketbola līgas valdes lēmumu pārtraukt 2019./2020. gada sezonas čempionāta tālāku norisi. Nolemts arī atcelt aprīlī un maijā paredzēto Latvijas vīriešu čempionāta izslēgšanas turnīru, pārtraukt marta sākumā startējušo "Douglas" Latvijas Sieviešu basketbola līgas turnīru un atcelt aprīlī paredzēto Latvijas sieviešu čempionāta izslēgšanas turnīru.
Savukārt par 2019./2020. gada sezonā notikušo sacensību statusu, kā arī "Ramirent" LBL2, LBL3 un LJBL čempionātu izspēli LBS valde lems tuvākajās dienās.

"Basketbola spēles noteikumi liek darīt visu iespējamo, lai spēles notiktu saskaņā ar kalendāru, taču ārkārtas apstākļi prasa ārkārtas rīcību, lai maksimāli sargātu visu basketbola sabiedrības dalībnieku – spēlētāju un treneru, līdzjutēju un rīkotāju – veselību un drošību," sacīja LBS prezidents Raimonds Vējonis. "Aicinu visus atbildīgi izturēties pret savu, tuvinieku un visu sabiedrības locekļu veselību, un ceru ka šajā sarežģītajā laikā basketbola sabiedrības dalībnieki rīkosies savstarpēji solidāri, tai skaitā izpildot saistības, kas uzņemtas pret spēlētājiem. Dzīve un darbs turpinās, esam pietiekami stipri, lai kopā veiksmīgi un droši pārlaistu šo sarežģīto posmu un atkal satiktos basketbola laukumos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!