Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki paziņojis sastāvu gaidāmajam 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra duelim pret Turcijas izlasi, vēsta LAtvijas Basketbola savienība.

Cīņā ar Turcijas komandu dosies tāds pats Latvijas izlases divpadsmitnieks, kāds spēlēja pārbaudes mačā ar igauņiem. Latvijas basketbolisti pēc pārbaudes spēles ar Igaunijas izlasi aizvadīja vairākus treniņus, slīpējot komandas sadarbību un koriģējot pamanītās nepilnības. Ierindā bija visi 16 spēlētāji no kandidātu saraksta.

Līdz ar to ārpus pieteikuma palikuši Kaspars Bērziņš, Jānis Bērziņš, Toms Leimanis un Artis Ate.

Otro posmu I grupā Latvijas valstsvienība sāks ar pirmajā posmā izcīnīto bilanci 3-1, kas dod dalītu pirmo un otro vietu ar Grieķijas izlasi. Turcijas izlases ceļasomā ir divas uzvaras pār Lielbritānijas komandu (84:67 un 85:71), kā arī divi zaudējumi Grieķijai (71:72 un 67:76). Ar bilanci 2-2 turki pagaidām dala 3./4. vietu ar Beļģijas izlasi.

Patlaban lielākās cerības Turcijas izlase tiek saistītas ar "Efes Pilsen" saspēles vadītāju naturalizēto amerikāni Šeinu Larkinu, NBA rūdītajiem uzbrucējiem Džedi Osmanu un Furkanu Korkmazu, kā arī centru Alperenu Senginu.

Pavasarī Turcijas izlases galvenā trenera amatā ieceltais divkārtējais Eirolīgas uzvarētājs Ergins Atamans publiski paziņojis, ka komandas mērķis ir septembrī uzvarēt Eiropas čempionātā.

Latvijas vīriešu valstsvienība ceturtdien, 25. augustā, ar Turcijas valstsvienību "Arēnā Rīga" tiksies plkst.19.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!