Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase pirms 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozes ievietota trešajā grozā, atklājusi Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Savukārt Latvijas sieviešu basketbola izlase pirms 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozes ievietota spēcīgākajā, pirmajā, grozā.

Vīriešu izlase trešajā grozā ievietota kopā ar Melnkalni, Beļģiju, Portugāli, Ungāriju un Zviedriju.

Tikmēr spēcīgākajā, pirmajā, grozā atrodas Serbija, Turcija, Vācija, Somija, Gruzija un Horvātija.

Automātiski pie vietas finālturnīrā tikušas 2012.gada Londonas olimpisko spēļu vai olimpiskā kvalifikācijas turnīra dalībnieces Spānija, Francija, Krievija, Maķedonija, Lietuva, Grieķija un Lielbritānija, kā arī turnīra saimniece Slovēnija.

Pārējā 31 komanda tiks sadalīta piecās grupās pa piecām vienībām katrā un vienā grupā ar sešām komandām. Finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī četras no trešo vietu ieguvējām.

Kvalifikācijas turnīra spēles notiks no nākamā gada 15.augusta līdz 11.septembrim.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Savukārt Latvijas sieviešu izlase kvalifikācijas turnīrā ievietota pirmajā grozā kopā ar Melnkalnes, Lietuvas, Baltkrievijas un Spānijas izlasēm.

Finālturnīrā, kurā startēs 16 komandas, automātiski iekļuvušas Krievijas, Turcijas, Čehijas, Horvātijas un Lielbritānijas izlases, kā arī Francija, kas ir sacensību mājiniece.

24 atlikušās komandas tiks sadalītas četrās grupā pa piecām vienībām katrā un vienā grupā, kurā spēlēs sešas izlases. Finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas.

Kvalifikācijas turnīra spēles notiks no nākamā gada 13.jūnija līdz 14.jūlijam.

Savukārt finālturnīrs no 2013.gada 15. līdz 13.jūnijam notiks Francijā.

"FIBA Europe" atcēlusi papildu kvalifikācijas turnīrus, kas tika rīkoti pirms 2005., 2007., 2009. un 2011.gada čempionātiem.

Kā ziņots, Latvijas sieviešu basketbola izlase šī gada Eiropas čempionātā izcīnīja astoto vietu, bet vīriešu valstsvienība, spēlējot ar atjauninātu sastāvu, kaut rādīja atzīstamu sniegumu, čempionāta pirmajā posmā zaudēja visās piecās apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!