Rīgā sākusies Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības pirmā treniņnometne, uz kuru galvenais treneris Luka Banki uzaicinājis 16 spēlētājus. Jau nākamnedēļ izlase aizvadīs pirmo pārbaudes spēli jaunā trenera vadībā, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

No iepriekš paziņotajiem kandidātiem treniņnometnē nepiedalās Artūrs Žagars (turpinās rehabilitācija) un Anžejs Pasečņiks (ASV gatavojas NBA Vasaras līgai). Viņu vietā uzaicināti Eiropas U-18 vicečempioni Valters Vēveris ("Valmiera Glass"/ViA) un Edvards Mežulis, kā arī Kārlis Žunda (abi pēdējie – "Latvijas Universitāte").

Nepilnas divas nedēļas ilgo darba ciklu 18. jūnijā noslēgs pārbaudes spēle izbraukumā Glivicē ar Polijas izlasi, kas gatavojas olimpiskajam kvalifikācijas turnīram.

Latvijas valstsvienībai tuvākais pārbaudījums būs 2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas D grupas turnīrs, kas notiks Rīgā no 7. līdz 13. augustam. Latvijas komandas pretinieces būs Rumānijas un Baltkrievijas izlases. Divas labākās izlases iegūs tiesības spēlēt kvalifikācijas turnīrā.

Valstsvienības vasaras darba plānā paredzēts, ka no 28. jūnija līdz 11. jūlijam tiks nodrošinātas treniņu iespējas plašam kandidātu lokam, bet no 12. jūlija treniņnometnē priekškvalifikācijas turnīram gatavosies 15-16 spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!