Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-16 un U-18 basketbola izlases otrdien Baltijas kausā Tallinā pieveica Zviedrijas komandas, informē Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas U-16 izlases basketbolistes pārsvaru iekrāja jau pirmajās piecās minūtēs (9:2). Pēc tam spēle izlīdzinājās, otrā puslaika sākumā zviedrietes rezultātu izlīdzināja (36:36), bet turpinājumā dominēja jaunās latvietes, gūstot drošu uzvaru ar 85:50.

"Mūsu meiteņu fiziskā sagatavotība ļauj visas 40 minūtes spēlēt augstā tempā. Pretinieces tam nebija gatavas," LBS mājaslapā internetā citēta Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere.

Latvijas komandai Ieva Spīgule guva 18 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, Kitija Laksa guva 17 punktus, bet Sigita Džarcāne guva 13 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr Latvijas U-18 izlases basketbolistēm uzvara pār zviedrietēm nāca tikai sīvā cīņā mača galotnē - 65:64.

"Otrajā ceturtdaļā iegāza kļūdas un neprecīzie soda metieni. Ar Zviedrijas komandu ielaisties dramatiskā galotnē nav ieteicams, jo viņas ir īstas cīnītājas. Taču mūsu meitenes šoreiz nebija sliktākas," notikušo komentēja Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste.

Latvijas U-18 izlasei Krista Brīdiņa guva 18 punktus, bet Agate Geka – 14 punktus.

Puišu sacensībās Latvijas U-16 izlase uzvarēja Zviedrijas komandu ar 87:57, bet U-18 vienība - ar 78:66.

Pēc pirmajā dienā piedzīvotā zaudējuma cīņā ar Somijas U-16 izlasi Latvijas kadeti cīņu ar zviedriem aizvadīja ļoti pārliecinoši - 87:57. Latvijas U-16 izlasē 19 punktus guva Rolands Šmits, bet Ivars Žvīgurs guva 18 punktus.

U-18 izlašu spēles pirmajā puslaikā latvieši vienubrīd nokļuva iedzinējos ar mīnus 11. Tomēr pēc lielā pārtraukuma ar aktīvu aizsardzību izdevās panākt lūzumu un izcīnīt otro uzvaru turnīrā - 78:66 (17:19, 35:36, 61:46).

"Pārbaudes spēlēs nav nozīmes visu laiku laukumā turēt vislabākos spēkus, tāpēc rezultāta svārstības nav liels pārsteigums. Svarīgi, ka krājas informācija par spēlētājiem - ko kurš kurā situācijā spēj izdarīt," teica Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Pēteris Ozoliņš.

Latvijas komandai Ojārs Siliņš guva 22 punktus, bet Jānis Bērziņš – 15 punktus.

Trešdien visas četras Latvijas izlases tiksies ar Igaunijas komandām. Pēc otrās spēļu kārtas abas Latvijas meiteņu komandas jau nodrošinājušas pirmo vietu turnīrā (trešdienas pretinieces igaunietes jau zaudējušas abos mačos).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!