Foto: FIBA

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) atcēlusi māju un izbraukuma spēļu principu kontinentālo čempionātu kvalifikācijas turnīros un rīkos valstsvienību sabraukumus tā saucamajos “burbuļos”, vēsta FIBA.

Latvijas vīriešu izlasei novembrī bija paredzētas “EuroBasket 2022” kvalifikācijas turnīra izbraukuma spēles pret Grieķiju un Bosniju un Hercegovinu, bet februārī savā laukumā vajadzēja tikties ar Bulgāriju un Grieķiju. Savukārt sieviešu valstsvienībai novembrī "EuroBasket Women" kvalifikācijas turnīra ietvaros bija paredzēts doties uz Vāciju un Horvātiju, savukārt februārī plānots spēlēt savā laukumā pret Ziemeļmaķedoniju un Vāciju.

Tomēr FIBA paziņojusi, ka mači drošības apsvērumu dēļ nenotiks pēc mājas un izbraukuma spēļu principa. Abos gaidāmajos “izlašu logos” tiks rīkoti valstsvienību sabraukumi, kuros tiks ieviesti veselības protokoli un nodrošināta droša vide, lai izvairītos no saslimšanas ar Covid-19.

Katrā sabraukuma “burbulī” atradīsies četas vai astoņas komandas (viena vai divas kvalifikācijas grupas). “Burbuļa” rīkotāji tiks paziņoti vēlāk.

FIBA norāda, ka turpinās novērot Covid-19 situāciju pasaulē un informēs par nākamajiem lēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!