Foto: FIBA

Grieķijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Tanasis Skuropuloss izvēlējies tos 14 spēlētājus, kuri novembra beigās piedalīsies 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs.

Sarajevā gaidāmajā turnīrā Grieķija vispirms 27.novembrī spēkosies ar Latviju, bet divas dienas vēlāk duelēsies ar Bulgāriju.

FIBA un ULEB Eirolīgas kalendāru nesakritības dēļ Grieķijas izlasē nebūs pārstāvētās Pirejas "Olympiakos" un Atēnu "Panathinaikos" komandas.

Toties būs divi basketbolisti, kuri 2012. un 2013.gadā "Olympiakos" sastāvā kļuva par Eirolīgas čempioniem - Vangelis Mantzaris un Dimitris Kacivelis. Abus karjeras līkloči aizveduši attiecīgi uz Atēnu AEK un Patras "Promitheas" komandām.

Tāpat Grieķija uz Sarajevu dosies ar saspēles vadītāju Niku Giku, kurš 2014./2015.gada sezonas otro pusi pavadīja Latvijas komandā "Ventspils". Giks otro sezonu spēlē AEK komandā.

Mēneša beigās Sarajeva notiks miniturnīrs, kurā Latvijas komanda, kas turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem, 27.novembrī spēlēs ar Grieķijas izlasi, bet 29.novembrī ar Bosnijas un Hercegovinas vienību. Vēl H grupā spēlē Bulgārijas izlase.

Turnīru paredzēts beigt februārī, kad notiks vēl viens sabraukums. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas.

H grupā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Grieķija, pa uzvarai ir Bulgārijai un Bosnijai un Hercegovinai, bet Latvija cietusi divus zaudējumus.

Grieķijas vīriešu basketbola izlases sastāvs 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram Sarajevā:

Jannis Agravanis (Agrinjas "Messolonghi"), Mihalis Luntzis, Dimitris Agravanis, Haris Jannopuloss, Vangelis Mantzaris (visi - Patras "Promitheas"), Jannis Atinaiu, Gajs Skordilis (abi - "Peristeri"), Niks Giks, Dimitris Kacivelis, Linoss Hrisikopuloss (visi - Atēnu AEK), Vasilis Kavads, Mihalis Cairelis (abi - "Iraklis"), Vangelis Margaritis (Saloniku PAOK), Vasilis Toljopuloss (Nikajas "Ionikos").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!