Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu basketbola izlases treneris Georgioss Dikeulakoss pēc Eiropas čempionāta izlozes, kurā tika noskaidrotas mūsējo pretinieces, iztecies, ka ticot savas komandas kvalitātei un nebaidās ne no viena pretinieka.

„Manuprāt, gandrīz visas komandas ir stipras un kvalitātē līdzīgas. Man nebija vēlamo vai nevēlamo variantu, bet tā bija likteņa ironija, ka esam vienā grupā ar Grieķiju,” intervijā basket.lv izteicās Latvijas izlases grieķu treneris. „Man ir labas attiecības ar [Grieķijas izlases] treneri, federācijas pārstāvjiem, bijām runājuši par pārbaudes turnīriem, kurus nu jāatceļ. Taču es patiesi ticu mūsu komandas kvalitātei, un nebaidos ne no viena pretinieka.”

Treneris ir labi informēts par Latvijas izlases pretiniecēm – ne tikai Grieķijas, bet arī Francijas un Horvātijas izlasēm, ko centīsies izmantot mūsu valstsvienības sagatavošanas darbā. „Zinu, ka Grieķijai talkā nāks divas spēlētājas no Amerikas, tāpēc šī komanda var būt stiprāka nekā pērn,” norāda Dikeulakoss. „Jautājums par Franciju - vai spēlēs 2009. gada Eiropas čempioņu sastāvs vai šāgada pasaules čempionātā spēlējošais virknējums. Tad viņiem trūka piecu spēlētāju, tomēr komanda tik un tā bija stipra. Horvātija ļoti labi nospēlēja kvalifikācijas turnīrā. Mums nav bijusi darīšana ar šo komandu, bet jau rīt ķeršos pie darba, lai to iepazītu.”

Runājot par gatavošanos gaidāmajam Eiropas čempionātam, treneris norāda, ka galvenais aspekts būs Latvijas spēlētāju veselības stāvoklis un pieejamība spēlēm. „Ja būsim labākajā sastāvā un pie pilnas veselības, viss būs kārtībā. Tas mani uztrauc visvairāk,” saka treneris. „Esmu ļoti apmierināts, jo lielākajai daļai [spēlētāju] ir labas sezonas. Tas nozīmē lielu spēles laiku, viņas daudz strādā. To visu laiku atgādinu meitenēm - nebūs tik svarīgi, ko izdarīsim valstsvienības darba pirmajā mēnesī, bet ir ļoti būtiski, ko paveiksiet astoņos mēnešos savos klubos.”

Dikeulakoss pastāstīja, ka rēķinoties gan ar Guntu Baško, kura pēc traumas pamazām atgriežas „ierindā”, gan ar Aneti Jākabsoni-Žogotu, gan basketbolistēm, kas atrodas Amerikā – Aneti Klintsoni un Ievu Vītolu. „Sekoju viņu treniņu programmai, ko viņas dara basketbola laukumā un arī svaru zālē. Ceru, ka viņas varēs būt ar mums no pirmās treniņnometnes dienas,” saka treneris. „Gribam sākt strādāt maija pirmajās dienās, bet vēl neesmu drošs, ka tas izdosies. Jāskatās, kad kurai meitenei beigsies spēles nacionālajos čempionātos.”

Jau ziņojām, ka Latvijas basketbola izlase Eiropas čempionātā sestdien tika ielozēta D grupā, kurā spēlēs ar Franciju, Grieķiju un Horvātiju. Pirmā spēle mūsu meitenēm būs 18. jūnijā pret Grieķiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!