Foto: LETA
Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde pieņēmusi prezidenta Ojāra Kehra paziņojumu par atkāpšanos no amata un noteikusi, ka LBS biedru ārkārtas pilnsapulce tiek sasaukta 2011.gada 2.februārī. LBS biedri kandidātus varēs pieteikt līdz 3. janvārim, vēsta LBS mājas lapa.

Komentējot savu lēmumu atstāt amatu nepilnu gadu pirms LBS Statūtos noteiktā pilnvaru laika beigām Ojārs Kehris uzsvēra, ka Latvijas basketbola turpmākai attīstībai vajadzīgs jauns impulss.

„Latvija ir sekmīgi iesaistījusies starptautiskajā basketbola apritē. Eiropas basketbolā esam pirmā desmita beigās, un tas būtībā atbilst basketbola līmenim valstī. Noteikti ir iespēja tiekties augstāk, bet tādam lēcienam ir vajadzīga jauna enerģija. Nākamo LBS prezidentu gaida grūts, atbildīgs un arī ļoti interesants darbs, stiprinot Latvijas basketbola konkurētspēju gan valsts, gan Eiropas mērogā. Tas nozīmē ne tikai spēt piesaistīt basketbolam finansējumu, bet arī apņēmīgi turpināt pilnveidot Latvijas basketbola piramīdu. Ceru, ka Latvijas lielākie basketbola centri, savstarpēji konsultējoties un uzklausot arī lielāko mūsu sporta veida atbalstītāju viedokli, spēs vienoties par atbalstu piemērotākajam pretendentam uz LBS prezidenta amatu,” teica O.Kehris.

Saskaņā ar LBS Statūtu 5.6.punktu biedri ir tiesīgi izvirzīt prezidenta amata kandidātu ne vēlāk kā kalendāro mēnesi pirms ārkārtas sapulces norises – līdz 2011.gada 3.janvārim.

Izvirzot kandidātus, LBS biedriem jāpievieno kandidāta rakstveida piekrišana ieņemt šo amatu, viņa autobiogrāfija, rakstveidā sagatavota basketbola attīstības programma un prioritātes četru gadu posmam. Biedru iesniegumi par prezidenta amata kandidātiem kopā ar pievienotajiem dokumentiem ne vēlāk kā trīs dienu laikā tiks pārsūtīti visiem LBS biedriem.

Saskaņā ar Statūtiem biedru sapulce Padomi ievēlējusi uz četriem gadiem. Līdz ar to pašreizējā Padome un tās apstiprinātā LBS valde darbosies līdz noteiktā termiņa beigām 2011.gada rudenī. Pēc pilnvaru termiņa beigām jaunais LBS prezidents realizēs Statūtu 4.10.punktā noteiktās tiesības – ierosinās ievēlēt nākamās Padomes sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!