Februārī piedzīvotais zaudējums Eiropas čempionāta atlases ciklā Bulgārijas izlasei piespieda Latvijas valstsvienībai izlaist otro nozīmīgo turnīru pēc kārtas, kā arī uzsākt dalību Pasaules kausa atlases turnīrā kārtu pirms 24 komandām, kuras piedalīsies 2022. gada Eiropas čempionātā. Taču var teikt, ka katram mākonim ir sava zelta maliņa, jo Latvijas izlase pēc ilgāka laika posma atkal pulcējusi vairākus no tās līderiem uz ilgāku treniņprocesu.

Latvijas valstsvienībai izdevies atgūt "vecās izlases sajūtu", otrdien preses konferencē atzina Latvijas basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns. "Nebūtu šī priekškvalifikācija un būtu Latvijas izlasei divi gadi bez basketbola, iespējams, man ar brāli vairs kopā nesanāktu uzspēlēt," nosaka Dāvis Bertāns.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Vašingtonas "Wizards" uzbrucējs ir viens no spēlētājiem, kuram Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) kvalifikācijas spēļu "logu" dēļ valstsvienību pēdējo gadu laikā sanācis pārstāvēt neregulāri. Bertāns jaunākais izlasē nav spēlējis kopš 2018. gada vasaras. Lai gan Latvijas izlase diezgan cienījamu sastāvu nokomplektēja arī 2019. gada februārī Melnkalnē, iespējams, tieši 2018. gada vasara saucama par pēdējo reizi, kad valstsvienībai izdevies pulcēties līdzīgos apstākļos – ar vismaz kādu NBA spēlētāju ierindā un ar iespējām ilgāku laika posmu gatavoties gaidāmajām spēlēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!