Foto: LETA
Latvijas basketbola vicečempionu "Ventspils" vadība panākusi vienošanos ar Gundaru Vētru, kurš nākamās divas sezonas pildīs komandas galvenā trenera pienākumus, bet viņam asistēs līdzšinējais basketbola komandas "Latvijas Universitāte" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts, ziņo ventspilnieku mājas lapa internetā.

"Esam uzsākuši gatavošanos jaunajai sezonai un klubam piesaistījuši divus Latvijas trenerus – Gundaru Vētru un Mārtiņu Zībartu. Vētram esam uzticējuši galvenā trenera pienākumus, bet Zībarts būs Vētras asistents," saka basketbola kluba "Ventspils" prezidents Aivars Lembergs. "Jau iepriekš abi treneri ir veidojuši kopīgu tandēmu un sasnieguši labus rezultātus, vadot Latvijas izlasi jaunietēm Eiropas U–20 čempionātā. Mēs ceram, ka komandai atrasti labi vadītāji, tāpēc rezultāti neizpaliks. Novēlu treneriem izveidot spēcīgu un saliedētu komandu, kas cīnīsies nežēlojot ne sevi, ne pretiniekus, laukumā rādot, azartisku, emocionālu un skaistu basketbolu."

Gundars Vētra trenera karjeru aizsāka 2002. gadā, kad tikko bija pabeidzis savu veiksmīgo basketbolista karjeru, kļūstot par BK "Barons/LMT" galveno treneri. "Baronus" Vētra vadīja līdz 2005.gadam, bet tad devās uz Krievijas klubu "Ural Great", lai kļūtu par galvenā trenera asistentu. Vētra vēl uz vienu sezonu atgriezās Rīgas klubā "Barons/LMT", bet kopš 2007. gada strādāja ar sieviešu basketbola komandām. Vienu sezonu viņš aizvadīja Samārā, vadot vietējo "CSKA" klubu, bet pusi sezonas Maskavas klubā "CSKA".

No 2009.gada sākuma līdz šīs sezonas beigām galvenā trenera pienākumus Vētra pildīja Jekaterinburgas "UGMK" komandā, izcīnot arī Krievijas čempionāta zelta medaļas.

"Esmu priecīgs, ka izvēle ir kritusi uz mums. "Ventspils" vienmēr ir bijis tāds klubs, kurā bijusi un ir stabila organizācija, skaidri zināmi mērķi un lieliski darba apstākļi, tāpēc tagad atliek tikai strādāt," saka jaunieceltais kluba treneris Gundars Vētra. "Centīsimies darīt visu, lai komandā atgrieztos zināma stabilitāte rezultātu ziņā. Vēlamies noturēt komandu tādā līmenī, lai skaistas uzvaras nemītos ar dramatiskiem zaudējumiem. Strādāsim un centīsimies sasniegt izvirzītos mērķus."

Basketbola kluba "Ventspils" galvenā trenera asistents Mārtiņš Zībarts kopš 1999. gada vadījis "Latvijas Universitātes" basketbola komandu. Arī 2010./2011. basketbola sezonā Zībarts trenēja jaunos studentus, kuri debitēja Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijā. Trīs sezonas - kopš 2007. gada līdz 2010. gada pavasarim - trenējis Basketbola kluba "Barons/LMT" komandu, divas reizes kļūstot par Latvijas čempionu.

BK "Ventspils" nākošai sezonai ir izvirzījis mērķus iegūt Latvijas čempiona titulu, bet Baltijas Basketbola līgā cīnīties par medaļām. Kādus rezultātus būs jāsasniedz Eiropas līmeņa sacensībās, par to lems jau drīzākā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!