Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība trešajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra svētdien ar rezultātu 57:46 (17:14, 13:11, 7:12, 20:9) Cēsīs atkārtoti pieveica Nīderlandi.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 16 gūtajiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Anda Eibele, bet Līga Šurkusa guva 14 punktus, realizējot visus četrus izmestos tālmetienus.

Pēc diviem Šurkusas tālmetieniem īsā brīdī Latvijas izlase jau pirmajā ceturtdaļfinālā ieguva sešu punktu pārsvaru 12:6. Pretinieces vēl panāca izlīdzinājumu, bet pēc pirmās ceturtdaļas mājinieces bija vadībā ar 17:14. Kaut mača turpinājumā visu laiku Latvija bija vadībā, līdz pat 37.minūtei tā nespēja iegūt lielāku pārsvaru par septiņiem punktiem. Tomēr pēdējās minūtes Nīderlandei bija ļoti neveiksmīgas un mājinieces no 47:43 noveda cīņu līdz ļoti pārliecinošai uzvarai.

Šajā mačā Latvijas izlasē nespēlēja pieredzējušākās spēlētājas Liene Jansone, Kristīne Kārkliņa un Aija Brumermane, bet debiju Latvijas izlasē piedzīvoja Laura Audere.

Kā ziņots, pirmo savstarpējo spēli komandas aizvadīja sestdien, kad Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar 62:52.

Savukārt pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmā turnīra Latvijas izlase aizvadīja pirms nedēļas, kad Lietuvas pilsētā Alītā ar 47:63 piekāpās Baltkrievijai.

Turpinājumā 25.maijā "Arēnā Rīga" latvietes aizvadīs maču ar Lietuvu, bet maija beigās un jūnija sākumā komanda piedalīsies pārbaudes turnīros Zviedrijā un Čehijā.

Izlasei šajā ciklā traumas dēļ nevar palīdzēt Aija Putniņa, bet par karjeras beigām valstsvienībā oficiāli paziņojušas Anete Jēkabsone-Žogota un Zane Tamane. Pirmā no viņām gan izlasei nav palīdzējusi jau vairākus gadus.

Savukārt pirmajā pārbaudes cīņā smagu ceļgala traumu guva Sabīne Niedola, kura nevarēs spēlēt aptuveni sešus mēnešus.

Tāpat no potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet aicinājumam pretendēt uz vietu izlasē neatsaucās Anita Teilāne un Zenta Meļņika.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!