Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu basketbola izlase otrdien, 17. augustā ar rezultātu 66:71 (14:18, 17:19, 16:19, 19:15) zaudēja Izraēlas valstsvienībai.

Foto galerija

Latvijas izlases labā 19 punktus guva kapteine Gunta Baško, bet Aija Putniņa izcēlās ar desmit punktiem un izcīnītām sešām atlēkušajām bumbām.

Maču sekmīgāk iesāka Latvija, kas izvirzījās vadībā ar 7:2, tomēr Izraēla veica izrāvienu un izlīdzināja rezultātu (14:14). Līdz pirmās ceturtdaļas beigām Izraēla guva vēl četrus punktus pēc kārtas un pārņēma vadību ar 18:14. Otrajā ceturtdaļā Izraēla turpināja kontrolēt mača gaitu, līdz ar to Latvijai tuvāk par četriem punktiem neizdevās tikt, bet pēc pirmā puslaika laukuma saimniecēm bija sešu punktu deficīts - 31:37.

Trešo ceturtdaļu sekmīgāk uzsāka Latvijas izlase, kas pretinieču pārsvaru samazināja līdz trim punktiem (42:45), tomēr Izraēla atbildēja ar izrāvienu 11:5 un pirms pēdējās ceturtdaļas mājinieces zaudēja 47:56. Ceturtās ceturtdaļas sākumā Izraēla vēl saglabāja 8-10 punktu pārsvaru, taču turpinājumā iniciatīvu jau pārņēma Latvija, kas minūti un 50 sekundes pirms mača beigām pietuvojās līdz 62:64, bet vēlāk pēc Baško rezultatīvā uzbrukuma, kurā viņa guva trīs punktus un pēc tam realizēja arī soda metienu, Latvija minūti un 11 sekundes pirms spēles beigām izlīdzināja rezultātu - 66:66.

Brīdi vēlāk Putniņa neiemeta divpunktu metienu, kas Latvijai ļautu izvirzīties vadībā, savukārt Izraēlas basketbolistes mača pēdējās sekundēs realizēja piecus soda metienus pēc kārtas un izcīnīja uzvaru.

Pēc šī mača B apakšgrupas kopvērtējumā Izraēla ar divām uzvarām divās spēlēs ieņem pirmo vietu, bet Latvija ar vienu panākumu atrodas otrajā vietā.

Otrajā A apakšgrupas otrās kārtas spēlē šodien Serbijas izlase uzņems Rumānijas basketbolistes.

Kā ziņots, pirmās kārtas mačos Latvijas izlase ar 76:47 izbraukumā sagrāva Rumānijas valstsvienību, bet Izraēla savā laukumā ar 93:65 pārspēja Serbiju.

Trešās kārtas mačos piektdien Latvijas izlase izbraukumā tiksies ar Serbiju, bet Rumānijas izlase uzņems Izraēlu.

Atgādinām, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē Latvijas basketbolistes ar 76:47 sagrāva Rumāniju. Nākamo spēli Latvijas basketbolistes aizvadīs 20.augusta, kad viesos tiksies ar Serbiju.

Pēc divu apļu turnīra grupu divas labākās komandas iegūs ceļazīmes uz finālturnīru, bet vēl viena ceļazīme tiks izspēlēt neilgi pirms finālturnīra.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs: Elīna Babkina, Zane Eglīte, Kristīne Kārkliņa, Santa Dreimane, Gunta Baško, Dita Krūmberga, Liene Jansone, Aija Putniņa, Ieva Kubliņa, Aija Brumermane, Zane Tamane, Sabīne Niedola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!