Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien savās mājās notiekošā Eiropas basketbola čempionāta jeb sieviešu "Eurobasket" pirmajā mačā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 60:74 zaudēja Lielbritānijas valstsvienībai.

Latvijas izlasē Elīna Dikeulaka izcēlās ar 17 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet 14 punktus guva debitante Paula Strautmane. Zenta Meļņika iekrāja 11 punktus, bet astoņi punkti Karlīnai Pīlāberei. Lielbritānijas izlasē Džoenna Līdhema guva 24 punktus, 15 punkti Kārlijai Samuelsonei, bet 13 punktus guva Temi Fagbenle.

Latvijas izlases centra spēlētāja Kristīne Vītola jau pirmajā ceturtdaļā guva kājas traumu, un pēc puslaika pārtraukuma viņa uz rezervistu soliņa atgriezās ar kruķu palīdzību. Visticamāk, viņai turnīrs jau noslēdzies. Pēcspēles preses konferencē valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts atzina, ka situācija neizskatās labi.

Latvijas basketbolistes guva pirmos četrus punktus šajā mačā, bet tam sekoja Lielbritānijas astoņi punkti pēc kārtas. Latvietes iedzinējos bija arī nākamajās minūtēs, bet otrajā ceturtdaļā deficīts sasniedza 10 punktus (23:33). Pirmo puslaiku izdevās noslēgt uz pozitīvas nots, kas ļāva pietuvoties līdz 39:41.

Otrajā puslaikā Latvijas izlase uz brīdi izlīdzināja rezultātu, taču tad Lielbritānija veica 16:0 izrāvienu un ielika nopietnus pamatus uzvarai. Latvijas basketbolistes no šī trieciena nespēja atgūties.

Piektdien Latvijas izlase Eiropas čempionātu turpinās ar maču pret Ukrainas valstsvienību, bet svētdien būs jāspēkojas ar Spāniju. Lai iekļūtu turnīra izslēgšanas spēlēs, jāiekļūst apakšgrupas pirmajā trijniekā, bet grupas uzvarētāji automātiski garantēs vietu ceturtdaļfinālā jeb otrajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!