Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien Helsinkos izcīnīja pārliecinošu uzvaru pārbaudes mačā.

Gundara Vētras vadītā izlase ar rezultātu 84:33 (20:4, 15:10, 22:10, 27:9) sagrāva Igaunijas valstsvienību, kurai pie stūres ir cits latviešu treneris Kaspars Mājenieks.

Ar 15 punktiem, piecām rezultatīvām piespēlēm un piecām pārtvertām bumbām Latvijas izlasē izcēlās Ieva Pulvere, 13 punktus guva Aleksa Gulbe, bet 11 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Aijai Jurjānei. Pa septiņām atlēkušajām bumbām izcīnīja Marta Miščenko un Karlīne Pilābere, bet trīs metienus bloķēja Luīze Šepte.

Igaunietēm deviņus punktus guva un astoņas bumbas zem groziem izcīnīja Mailisa Poka.

Svētdien Latvijas izlase tiksies ar Somiju.

Kopš 25. jūlija Latvijas komanda aizvadījusi četrus treniņus, kuros piedalījās 13 basketbolistes.

Kitija Laksa savainojuma dēļ pagaidām trenējas atvieglotā režīmā un pagaidām spēlēt nevar, bet slimības dēļ uz Helsinkiem nedevās Ilze Jākobsone. Savainojuma dēļ pagaidām individuāli trenējas Anete Šteinberga, savukārt Digna Strautmane piedalās vasaras līgas spēlēs Austrālijā.

Nākamnedēļ valstsvienība turpinās treniņus, bet 11. un 12.augustā izbraukumā paredzētas spēles ar Japānas izlasi, bet 19. un 20.augustā Latvija viesosies pie Dienvidkorejas izlases. Abas Āzijas komandas gatavojas septembrī paredzētajai Pasaules kausa izcīņai.

2023.gada Eiropas kvalifikācijas turnīra pirmajā aplī Latvijas komanda izbraukumā uzvarēja Izraēlas izlasi (62:56) un Rīgā pieveica Zviedrijas komandu (89:70). Otro apli Latvija sāks 27.novembrī Rīgā ar Izraēlu, bet 9.februārī spēlēs izbraukumā Zviedrijā. Uz finālturnīru 2023.gada jūnijā Slovēnijā un Izraēlā dosies grupas uzvarētājas, kā arī četras labākās no desmit otro vietu ieguvējām.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm pret Igauniju un Somiju:

Elizabete Bulāne (Džordžijas Tehnoloģiju institūts, NCAA), Vanesa Jasa (Sansevastjanas "IDK Euskotren", Spānija), Ieva Pulvere ("TTT Rīga"), Māra Mote, Luīze Šepte (abas - "Rīgas Stradiņa universitāte"), Karlīne Pilābere (Sanmartīno "Fila", Itālija), Aija Jurjāne (Ankaras "Botaš", Turcija), Aleksa Gulbe (Salamankas "Perfumerias Avenida", Spānija), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija), Marta Miščenko ("Estepona", Spānija), Paula Strautmane (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!