Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība otrajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra sestdien Cēsīs pārspēja Nīderlandi.

Aizvadītajā cīņā Latvijas izlase tika pie panākuma ar rezultātu 62:52 (14:12, 16:11, 21:12, 11:17).

Laukuma saimnieču labā 16 punktus guva Elīna Babkina, 12 punktus iekrāja Anete Horelika, bet 11 punkti Kristīnes Kārkliņas kontā.

Spēles ievadā pirmos četrus punktus guva Nīderlandes izlases spēlētājas, bet Latvijas izlase pirmās ceturtdaļas gaitā vairākas reizes prata rezultātu izlīdzināt. Vadību mājinieces pārņēma divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām, bet pirmās desmit minūtes noslēdza ar divu punktu pārsvaru (14:12). Arī otrās ceturtdaļas pirmajā pusē neliels pārsvars piederēja Nīderlandes izlasei, bet laukuma saimnieces līderu godā atgriezās trīs minūtes pirms pārtraukuma. Pirmo puslaiku Latvija izlase noslēdza ar deviņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, kas ļāva atpūta doties ar septiņu punktu handikapu (30:23).

Trešās ceturtdaļas gaitā Nīderlandes izlase latviešu pārsvaru uz brīdi prata samazināt līdz divu punktu atzīmei, tomēr tās otro pusi daudz sekmīgāk aizvadīja mājinieces, pirmo reizi izvirzoties vadībā ar divciparu skaitli. Trešā ceturtdaļa tādējādi tika noslēgta ar 16 punktu pārsvaru (51:35), bet noslēdzošajā ceturtdaļā latvietes uz brīdi atradās vadībā pat ar 21 punktu. Cīņas noslēgumā gan Nīderlandes izlase prata laukuma saimnieču pārsvaru samazināt, tomēr Latvijas vienības uzvaru tas ne uz brīdi neapdraudēja.

Šajā mačā debiju Latvijas izlases rindās piedzīvoja Linda Rubene un Dita Rozenberga, bet atpūta tika dota valstsvienības kapteinei Lienei Jansonei.

Svētdien komandas turpat Cēsīs tiksies atkārtoti.

Pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmā turnīra Latvijas izlase aizvadīja pirms nedēļas, kad Lietuvas pilsētā Alītā ar 47:63 piekāpās Baltkrievijai.

Turpinājumā 25.maijā "Arēnā Rīga" latvietes aizvadīs maču ar Lietuvu, bet maija beigās un jūnija sākumā komanda piedalīsies pārbaudes turnīros Zviedrijā un Čehijā.

Izlasei šajā ciklā traumas dēļ nevar palīdzēt Aija Putniņa, bet par karjeras beigām valstsvienībā oficiāli paziņojušas Anete Jēkabsone-Žogota un Zane Tamane. Pirmā no viņām gan izlasei nav palīdzējusi jau vairākus gadus.

Savukārt pirmajā pārbaudes cīņā smagu ceļgala traumu guva Sabīne Niedola, kura nevarēs spēlēt aptuveni sešus mēnešus.

Tāpat no potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet aicinājumam pretendēt uz vietu izlasē neatsaucās Anita Teilāne un Zenta Meļņika.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!