Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien savā pirmajā spēlē 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Tenerifē ar rezultātu 61:64 (10:17, 20:14, 14:13, 17:20) zaudēja Ķīnas valstsvienībai.

Latvijas izlasē ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Anete Šteinberga, bet 14 punktus pievienoja Elīna Dikeulaka. Astoņus punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Kristīna Vītola, bet septiņi punkti Kitijai Laksai. Ķīnas izlasē rezultatīvākā bija Tina Šao, kura guva 15 punktus.

Latvijas basketbolistes pirmajā ceturtdaļā ātri nonāca iedzinējos, bet tad gandrīz piecas minūtes neizdevās gūt punktus, kas ļāva ķīnietēm iekrāt desmit punktu pārsvaru (16:6). Otrajā ceturtdaļā latvietēm izdevās atrast ritmu uzbrukumā un pamazām deldēt rezultāta deficītu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 30:31.

Otrajā puslaikā Latvija izvirzījās vadībā ar 34:31, bet brīdi vēlāk ķīnietes atguva vadību ar 44:38. Ceturtdaļas izskaņā Aija Brumermane un Vītola guva sešus punktus pēc kārtas, izlīdzinot rezultātu. Pēdējā ceturtdaļā spēle bija sīva – brīdi latvietes bija vadībā, bet pēc tam ķīnietes atkal ieguva nelielu pārsvaru. Lai arī bija iespējas, vadību atgūt vairs neiedevās. Divas sekundes pirms pamatlaika beigām Latvijai bija uzbrukums, tomēr ķīnietes neļāva izdarīt tālmetienu.

Citā D grupas spēlē sestdien ASV izlase spēkosies ar Senegālu.

Otrajā mačā svētdien Latvija plkst. 16 cīnīsies ar Senegālu, bet otrdien plkst.20 būs tikšanās ar zvaigžņoto ASV.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no Latvijas sieviešu basketbola izlases debijas Pasaules kausā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!