Foto: F64
Otro zaudējumu 2016.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionātā piektdien piedzīvoja Latvijas izlase, kas ar rezultātu 63:67 (19:20, 10:16, 14:20, 19:20) piekāpās Horvātijai, kas turnīrā piedalās novājinātā sastāvā.

Latvijas izlases labā 24 punktus guva Anete Šteinberga, kuras kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, bet 18 punkti un , septiņas atlēkušās bumbas Anetei Jēkabsonei-Žogotai. Neviena cita spēlētāja vairāk par sešiem punktiem neguva.

Pēc šī zaudējuma Latvija sev pamatīgi sarežģījusi izredzes iekļūt nākamajā kārtā, kur cīnīsies trīs spēcīgākās C grupas komandas. Nākamajā cīņā 13. jūnijā Latvija spēlēs pret Lielbritāniju, kuru vakarā gaida spēkošanās ar Krieviju.

Latvijas izlasei spēles sākums izdevās ļoti veiksmīgs, jo izdevās iegūt septiņu punktu pārsvaru (11:4), tomēr tad Horvātijai izdevās veikt ar 9:0 izrāvienu un izvirzīties vadībā. Latvijas basketbolistes pazaudēja pavedienu uzbrukumā un punkti vairs nekrājās tik raiti. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 19:20.

Otrās ceturtdaļas pirmajās piecās minūtēs Latvijas izlasei vienīgos trīs punktus guva Anete Šteinberga. Horvātija turējās pāris punktu vadībā, bet tad pretiniecēm izdevās iegūt pat deviņu punktu pārsvaru (36:27). Puslaika noslēgumā izdevās deficītu samazināt par diviem punktiem.

$d_id=5; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2015_w/basketStar2015.inc' ?>

Otro puslaiku Latvijas izlase iesāka ar Jēkabsones-Žogotas septiņiem gūtiem punktiem pēc kārtas, izlīdzinot rezultātu 36:36. Spēles ritējums bija līdzīgs, taču ceturtdaļas beigās horvātietes trāpīja divus tālmetienus pēc kārtas, un Latvija atkal bija iedzinējos ar 43:48.

Pēdējās 10 minūtēs lieliski spēlē iesaistījās Dita Liepkalne, panākot rezultātu 49:51, tomēr Horvātija atkal atrāvās. Uz katru Latvijas izlases veiksmīgo darbību pretiniecēm bija atbilde, kas neļāva pārņemt vadību spēlē. Saspringtā spēles izskaņā labāk veicās Horvātijai, kas nosargāja vadību.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!