Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien Rīgā 2021. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē ar rezultātu 83:69 pārspēja Horvātiju, saglabājot cerības kvalificēties finālturnīram.

Latvijas izlasē rezultatīvākā spēlētāja bija Elīna Babkina, kura guva 20 punktus, bet Anete Šteinberga guva 19 punktus. Karlīna Pīlābere pievienoja 14 punktus, bet 11 punkti Kitijai Laksai. Ivana Dojkiča ar 25 punktiem bija rezultatīvākā Horvātijas izlasē.

Latvijas izlase pirmajā puslaikā ieguva par 27 punktu pārsvaru (41:14), bet Horvātija otrās ceturtdaļas izskaņā trešās ceturtdaļas sākumā veica izrāvienu un pietuvojās līdz 54:61. Svarīgā brīdī Latvijas izlase spēja noturēt vadību un gūt svarīgu uzvaru.

Arī šajā mačā Latvijas izlasei tālmetieni nekrita, izdevās trāpīt tikai divus no 24. Vismaz divpunktu metienus izdevās realizēt ar 57,9% precizitāti. Horvātijai metienu precizitāti bija ievērojami vājāka, trāpot 37,5% no divpunktu metieniem. Visā mačā tiesneši fiksēja 57 noteikumu pārkāpumus, kas pamatīgi saraustīja spēles gaitu.

Šī Latvijas izlasei bija otrā uzvara četrās spēlēs kvalifikācijas turnīra I grupā. Tas dod trešo vietu, kamēr līderpozīcijā atrodas Horvātija un Vācija, kurām ir trīs uzvaras četrās spēlēs. Ziemeļmaķedonijai četri zaudējumi.

Divas pēdējās kārtas paredzēts izspēlēt sabraukumā februāra sākumā (rīkotājus nosauks decembrī). 2021. gada jūnijā par medaļām un ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņu varēs cīnīties deviņu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!