Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase savā trešajā pārbaudes spēlē pirms 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrdien ar rezultātu 76:67 (14:20, 22:18, 19:15, 21:14) savā laukumā pārspēja Grieķijas valstsvienību, kuru vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

Trijās abu komandu tikšanās reizēs Latvijas izlase tika pie trim panākumiem.

Visas spēles garumā cīņa ritēja punkts punktā. Pirmajā ceturtdaļā mājinieces iekrāja sešu punktu deficītu, bet pirmo puslaiku noslēdza ar divu punktu atpalicību. Trešās ceturtdaļas gaitā Latvijas izlase ieguva vadību un to pabeidza ar divu punktu pārsvaru, bet ceturtās ceturtdaļas vidū laukuma saimnieces atradās vadībā ar 63:57. Atlikušajā laikā Latvijas izlase savu pārsvaru nosargāja.

Šajā spēlē Latvijas izlasei nepalīdzēja Zane Tamane, Zane Eglīte, Ieva Veinberga un Aija Putniņa, bet mačam bija pieteiktas uzreiz 14 basketbolistes.

Kā ziņots, svētdien "Arēnā Rīga" notikušajā mačā Latvijas izlase tika pie panākuma ar 73:68, bet pirmdien Olimpiskajā sporta centrā (OSC) mājinieces bija pārākas ar 74:57.

Turpinājumā Latvijas vienība 30.maijā un 4.jūnijā Lietuvā spēkosies attiecīgi ar Ķīnu un Lietuvu.

Jūnijā sieviešu valstsvienība startēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, par ceļazīmi uz finālu cīnoties ar Itālijas, Igaunijas un Portugāles izlasēm. 2015.gada Eiropas čempionātā varēs piedalīties grupas uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas no sešām.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātu sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Elīna Babkina (Orenburgas "Nadežda", Krievija), Zane Eglīte, Kristīne Silarāja, Liene Priede, Zane Jākobsone (visas - "Cēsis"), Ieva Krastiņa (Viļņas "Kibirkštis-Tiche-IKI", Lietuva), Baiba Eglīte, Kitija Laksa, Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte (visas - "TTT Rīga"), Kate Krēsliņa (RSU/"Merks"), Ieva Veinberga ("Civitanova Marche", Itālija), Kristīne Vītola ("UTEP Miners", NCAA), Dita Liepkalne (Bembivres "Embutidos Pajariel", Spānija), Anete Šteinberga ("Royal Castors Braine", Beļģija), Aija Putniņa (Umbertides "Acqua&Sapone", Itālija), Zenta Meļņika ("Athinaikos", Grieķija), Zane Tamane (Krakovas "Wisla Can-Pack", Polija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!