Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra D grupas spēlē ar rezultātu 86:81 (33:17, 16:17, 19:22, 18:25) izbraukumā uzvarēja Nīderlandes valstsvienību, sperot soli pretī iekļūšanai finālturnīrā.

Aizvadītajā mačā Latvijas izlases rindās rezultatīvākais bija Kaspars Bērziņš, kurš guva 21 punktu un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, kamēr 18 punktus pievienoja Rihards Kuksiks. Vēl 13 punktus guva Dairis Bertāns, bet 10 punkti Dāvja Bertāna kontā.

Tikmēr Nīderlandes izlasē 24 punktus guva Henks Norels, bet Robins Smeulders izcēlās ar 22 punktiem.

Mača sākumā Latvijas izlases basketbolisti Kuksiks un K.Bērziņš izcēlās ar trīspunktu metieniem, izvirzot vadībā savu vienību ar 6:4, bet vēl pēc pāris uzbrukumiem rezultāts bija 11:4. Latvijas vienība turpināja uzbrukt ar augstu precizitāti, kas palīdzēja palielināt rezultāta starpību, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 33:17. Jāizceļ, ka pirmajās desmit minūtēs 10 punktus guva Kuksiks, kamēr Bērziņš pievienoja deviņus punktus.

Otrajā ceturtdaļā Latvijas komandas rezultativitāte vairs nebija tik augsta, tomēr arī aizsardzībā tika spēlēts pietiekami veiksmīgi, neļaujot Nīderlandei būtiski samazināt rezultāta starpību. Viesi spēles 15.minūtē bija vadībā ar rezultātu 41:21, bet nākamajos uzbrukumos mājinieki pietuvojās līdz 14 punktu deficītam. Savukārt pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 49:34.

Otrā puslaika pirmajās trīs minūtēs veiksmīgāk darbojās Nīderlande, kas pietuvojās līdz 40:51, tomēr izrāvienu apturēja K.Bērziņš un Jānis Strēlnieks, gūstot četrus punktus pēc kārtas. Atlikušajā trešās ceturtdaļas laikā cīņas gaita nemainījās un rezultāts bija 60:45 Latvijas izlases labā.

Izšķirošajā ceturtdaļā Nīderlandei atkal izdevās samazināt rezultāta starpību, četrās minūtēs pietuvojoties līdz deviņiem punktiem. Tomēr Latvijas komanda tuvāk pretiniekus ilgāku laiku nelaida, līdz mājinieki priekšpēdējā minūtē guva piecus punktus pēc kārtas, panākot 77:82. Spēles izskaņā cīņa bija ļoti saspringta, bet 11 sekundes pirms spēles beigām pie trīs punktu pārsvara (84:81) Dāvis Bertāns realizēja svarīgus soda metienus un palīdzēja savai komandai nosargāt uzvaru.

Citā D grupas spēlē Bosnija un Hercegovina ar rezultātu 107:103 (20:16, 20:27, 32:31, 35:29) izbraukumā uzvarēja Gruzijas vienību.

D grupas kopvērtējumā ar piecām uzvarām septiņās spēlēs pirmajā vietā ir Bosnija un Hercegovina, kamēr pa četrām uzvarām sešās spēlēs ir Gruzijai un Latvijai. Nīderlandei ir divi panākumi septiņās spēlēs, bet Rumānijai viena uzvara sešās spēles.

Latvijas izlasei šajā kvalifikācijas ciklā atlikušas vēl divas spēles. 8.septembrī savā laukumā pret Gruziju, bet 11.septembrī sagaida cīņa izbraukumā ar Rumāniju.

Kā ziņots, otrā apļa pirmajā mačā Latvija ar 80:64 savā laukumā pieveica Bosniju un Hercegovinu, saglabājot ļoti reālas izredzes uz kvalificēšanos finālturnīram.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvija izbraukumā ar rezultātu 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai, turpinājumā ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandi, trešajā cīņā ar 76:79 līdz ar beigu signālu izbraukumā piekāpās Gruzijai, bet pirmā apļa noslēgumā ar 89:53 sagrāva Rumāniju.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačam Nīderlandē:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!