Foto: F64
Uzvaru savā pirmajā pārbaudes spēlēs pirms 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sestdien izcīnīja Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas Valmierā ar 72:47 pieveica Kipru.

Svētdien abas komandas Valmierā tiksies vēlreiz. Spēles sākums pulksten 17:00.

Kļūdām bagātajā spēlē Latvijas izlase izšķirošo pārsvaru ieguva jau pirmajā ceturtdaļā, panākot 19:8. Ar pacietīgu un saliedētu komandas darbību abos laukuma galos Latvija turpināja palielināt savu pārsvaru, panākot pēc puslaika jau 39:23.

Otrajā puslaikā uz brīdi Latvijai bija 20 un vairāk punktu pārsvars, bet Kipra labi izmantoja Latvijas kļūdas uzbrukumā un nesaskaņoto darbību, pietuvojoties pēc trešās ceturtdaļas līdz 40:56. Katastrofāls abu komandu izpildījumā bija pēdējās ceturtdaļas sākums – vairāk nekā divarpus minūtes komandas neguva punktus. Komandas gausi tad turpināja, bet pēdējās minūtēs Latvija parādīja jau daudz skatāmāku basketbolu un palielināja savu pārsvaru līdz +25 punktiem.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 10 punktiem bija Kaspars Bērziņš, bet pa deviņiem punktiem guva debitants Kaspars Vecvagars, Mareks Mejeris un Dāvis Bertāns. Kiprai 13 punktus guva Panagiotis Trisoks , bet 11 punktus – Entonijs Kings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!