Foto: FIBA
Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien ar rezultātu 94:97 pagarinājumā zaudēja Grieķijas valstsvienībai, un 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju noslēdza ar vienu uzvaru sešās spēlēs.

Latvijas izlases labā 21 punktu guva Kristers Zoriks, kurš izdarīja arī septiņas rezultatīvas piespēles. 16 punktus guva Rolands Freimanis, bet pa 13 punktiem sameta Mārtiņš Meiers un Aigars Šķēle. Grieķijas izlasē 19 punkti Dimitriosam Kacvelim, bet pa 17 punktiem guva Kristoss Salustross un Linoss Krisikopuloss.

Lai arī Latvijas izlase maču iesāka ar nonākšanu iedzinējos ar rezultātu 0:7, pirmā puslaika turpinājumā izdevās pilnībā kontrolēt notikumus laukumā. Pirmo puslaiku Latvija noslēdza ar 51:42, bet trešajā ceturtdaļā izdevās sasniegt pat 15 punktu pārsvaru (69:54). Tomēr Grieķija spēja deficītu atspēlēt ceturtajā ceturtdaļā. Sīvā cīņā pamatlaiks noslēdzās ar neizšķitu rezultātu 82:82, bet pagarinājumā turpinājās sīvā spēkošanās. Taču grieķu darbības laukumā tomēr bija drošākas, kas ļāva gūt uzvaru ar nelielu pārsvaru.

Šis mača Latvijas izlasei tāpat neko neizšķīra, jo cerības spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā tika zaudētas iepriekšējā duelī pret Bulgāriju.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra H grupā Latvija palika pēdējā vietā ar vienu uzvaru. Bosnija un Hercegovina finišēja ar piecām uzvarām, četras uzvaras ieguva Grieķija, Bulgārijas kontā divas uzvaras.

Portāls "Delfi" piedāvāja mačā teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!