Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase piektdien, 22. februārī, 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas priekšpēdējā spēlē savā laukumā ar rezultātu 62:67 piekāpās Spānijas valstsvienībai.

Lai Latvijas izlase kvalificētos Pasaules kausa izcīņai, pirmdien izbraukumā tai ar vismaz 10 punktu pārsvaru jāuzvar Melnkalnes valstsvienību, kas šodien izbraukumā ar 76:74 pārspēja Ukrainu.

Latvijas izlasē rezultatīvākais bija Aigars Šķēle, kurš guva 18 punktus, bet deviņus punktus pievienoja Ingus Jakovičs. Ojārs Siliņš iemeta astoņus punktus. Spānijas izlasē rezultatīvākais bija Dario Brizela, kura kontā 17 punkti, savukārt 13 punktus pievienoja Kvinto Koloms.

Latvijas izlase šajā mačā netrāpīja pirmos 15 tālmetienus, un visā mačā realizēja tikai 4 no 23 trīspunktu metieniem. Latvijas izlase ātri nonāca iedzinējos, jo spāņi guva 11 punktus pēc latviešu kļūdām. Taču trešās ceturtdaļas izskaņā un ceturtās ceturtdaļas iesākumā Latvijas izlasei izdevās atspēlēties no 19 punktu deficītu, tomēr tuvāk par 60:61 pietuvoties neizdevās. Noslēgumā spāņi nosargāja uzvaru.

Pirms pēdējās spēļu kārtas Latvijas izlase ar sešām uzvarām 11 spēlēs ir ceturtajā vietā. Līderpozīcijā ir Spānija, kas tikusi pie deviņām uzvarām, bet Turcijai ir astoņas uzvaras. Trešajā pozīcijā ierindojas Melnkalne, kuras kontā ir septiņi panākumi. Aiz Latvijas ierindojas Ukraina (piecas uzvaras) un Slovēnija (divas uzvaras).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!