Foto: FIBA

Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) mainot atlases sistēmu, Latvijas vīriešu basketbola izlase netiks pie tiesībām spēlēt 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijas turnīrā.

Nākamā gada olimpiskajām spēlēm no Eiropas automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kas no sava kontinenta sasniegs augstāku vietu Ķīnā gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā.

Kopumā šādā veidā uz olimpiskajām spēlēm ceļazīmes iegūs pa divām izlasēm no Eiropas un Amerikas zonām, bet pa vienai - no Āfrikas, Āzijas un Okeānijas zonām. Nākamās 16 labākās izlases Pasaules kausā un vēl astoņas valstsvienības spēkosies olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros.

Iepriekš šo astotnieku bija paredzēts noteikt, piešķirot "wild card" pēc rezultātiem Pasaules kausa kvalifikācijā, bet piektdien FIBA lēmusi, ka tas tiks darīts, ņemot vērā pasaules rangu. No Eiropas uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru ceļazīmes iegūs zonas labākās divas izlases, kuras to nevarēs izdarīt caur Pasaules kausu.

FIBA rangā no Eiropas izlasēm, kas nepiedalīsies Pasaules kausā, augstāk ir Horvātija un Slovēnija. Latvieši šīs izlases nevar apsteigt, tāpēc nevarēs būt starp tām divām komandām, kas varēs cīnīties kvalifikācijas turnīrā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā otrā posma apakšgrupā palika ceturtā un planētas meistarsacīkstēm nekvalificējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!