Foto: FIBA
Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Rīgā aizvadīs 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra maču ar Serbiju.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst. 19.30. Tiešraidē maču varēs redzēt televīzijas kanālā TV6.

Otrdien Latvijas izlases treniņiem pievienojās Rolands Šmits, kā arī Jānis Bērziņš, kurš ieņēma savainojumu guvušā Artūra Strautiņa vietu.

Tāpat savainojuma dēļ mačā ar Serbiju malā paliks Kristers Zoriks, kā arī Mārcis Šteinbergs.

Savukārt Serbijas komanda aizkavējās ceļā uz Latviju. Līgumreisa lidmašīna no Nišas bija gatava doties ceļā tikai vēlā trešdienas vakarā, bet ierašanās Rīgā tika plānota jau pēc pusnakts.

Gatavojoties 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačiem, Latvijas valstsvienība aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Lietuvu. Pirmajā mačā Rīgā pārāka bija Latvija, uzvarot ar 70:52, bet otrajā pie panākuma tika lietuvieši, sagraujot Latvijas valstsvienību ar 98:62.

Latvijas izlases treniņi "Arēnā Rīga" notiek kopš 16. jūnija.

Latvijas vīriešu basketbola izlase pēdējo maču A grupā aizvadīs 3.jūlijā Levicē ar Slovākiju.

Latvijas valstsvienība 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajās četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, kā arī piedzīvojusi minimālu zaudējumu viesos pret Serbiju. Latvijas un Serbijas izlases jau nodrošinājušas tiesības spēlēt kvalifikācijas otrajā posmā. 30. jūnija spēlē izšķirsies, kura komanda grupā ieņems pirmo vietu.

Serbijas izlase ir viena no divām Eiropas valstu komandām, ko Latvijas valstsvienībai kopš neatkarības atjaunošanas nav izdevies uzvarēt ne reizi. Vistuvāk panākumam latvieši bija pirms pusgada – Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmā apļa spēlē 25. novembrī Belgradā (100:101).

Uzvara ceturtdienas spēlē vismaz ar divu punktu starpību Latvijai garantēs pirmo vietu grupā.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023.gada februārī. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

12 labākās Eiropas komandas (pa trim no katras otrā posma grupas) iegūs ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās. Komandas, kas pirmajā posmā grupās paliks ceturtajās vietās, piedalīsies 2025.gada Eiropas čempionāta priekškvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!