Foto: DELFI.lt

Gatavojoties 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, Latvijas basketbola izlase svētdien Šauļos ar rezultātu 62:98 kapitulēja Lietuvas valstsvienībai, kas reabilitējās par zaudējumu Rīgā.

Latvijas izlasē rezultatīvākais spēlētājs bija Rihards Lomažs, kurš guva 14 punktus. Dāvim Bertānam 14 punkti, bet Andrejs Gražulis pievienoja astoņus punktus. Lietuvas izlasē Gitis Masjulis un Ings Brazdeiķis izcēlās ar 17 punktiem.

Pirmos punktus guva Dāvis Bertāns, kurš bija precīzs no trīs punktu līnijas. Pirmās ceturtdaļas turpinājumā Latvijas basketbolisti nonāca iedzinējos, jo lietuviešiem izdevās izcīnīt vairākas atlēkušās bumbas uzbrukumā, kas ļāva tikt pie otrās iespējas punktiem.

Otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieki turpināja palielināt savu pārsvaru, kas ceturtdaļas izskaņā sasniedza pat 16 punktus.

Pēc puslaika pārtraukuma trešās ceturtdaļas pirmajās trīs minūtēs Latvijas basketbolistiem izdevās samazināt deficītu līdz desmit punktiem, kā arī ātri izprovocēt četras personīgās piezīmes pretiniekiem. Tomēr laukuma saimnieki ātri veica septiņu punktu izrāvienu un atjaunoja pārsvaru (59:41), ko latviešiem izdevās pirms izšķirošās ceturtdaļas izdevās samazināt tikai par četriem punktiem.

Pēdējā ceturtdaļā Lietuvas valstsvienība atkal palielināja savu pārsvaru, kas jau ceturkšņa ievadā sasniedza 20 punktus, neatstājot Latvijas basketbolistiem cerības uz panākumu.

Ārpus pieteikuma šajā mačā palika Anrijs Miška un Artūrs Strautiņš, kurš izlasei, iespējams, nevarēs arī palīdzēt Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Serbiju.

Pirmajā abu komandu cīņā 22.jūnijā ar 70:52 uzvaru Rīgā svinēja mājinieki.

Jau ziņots, ka 24.jūnijā komandai plānoja pievienoties Spānijas vicečempions "Barcelona" sastāvā Rolands Šmits.

Latvijas izlases treniņi "Arēnā Rīga" notiek kopš 16.jūnija.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!