Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Septīto uzvaru astoņās 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas otrā posma spēlēs pirmdienas vakarā "Arēnā Rīga" izcīnīja Latvijas basketbola izlase.

Latvijas valstsvienība I grupas mačā ar 79:63 (22:17, 18:11, 18:12, 21:23) uzvarēja sīksto Lielbritāniju.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Rihards Lomažs, kamēr pa 11 punktiem pievienoja Mārtiņš Laksa un Jānis Timma, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas.

Komandai tā ir septītā uzvara astoņos mačos, kas ļāvis nostiprināties grupas pirmajā vietā. Latvija jau ir nodrošinājusi dalību Pasaules kausa finālturnīrā, taču panākumi atlikušajās cikla spēlēs palīdzēs nodrošināt labāku starptautisko reitingu, lai varētu būt labākā izlozes grozā un cerēt uz nomināli pateicīgākiem pretiniekiem turnīrā.

Lielbritānijas valstsvienībā naskākais punktu guvējs bija Lūks Nelsons, kuram 16 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles, bet 14 punkti Gabrielam Olaseni.

Latvijas izlase praktiski visu maču atradās vadībā, īsti nerodoties šaubām par uzvarētāju šajā cīņā. Otrajā puslaikā mājinieku pārsvars turējās 20 punktu robežās.

Septiņas uzvaras astoņās spēlēs ļauj ieņemt drošu līderpozīciju I grupā. Tuvākajām sekotājām Grieķijai un Serbijai ir pa četriem panākumiem septiņās cīņās, tāpēc latvieši jau teju nodrošinājuši pirmo pozīciju grupā.

Atlases cikls tiks noslēgts februāra beigās, kad tiks aizvadītas spēles viesos pret Turciju un mājās pret Grieķiju.

Portāls "Delfi" piedāvā detalizētu mača teksta tiešraidi:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!