Foto: FIBA

Latvijas vīriešu basketbola izlase uz Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra maču viesos pret Turciju devusies bez Jāņa Timmas un krietni izmainītā sastāvā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Jau iepriekš šonedēļ Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki neslēpa, ka Timmas piedalīšanās noslēdzošajā kvalifikācijas logā ir zem lielas jautājuma zīmes birokrātisku šķēršļu dēļ. Nu LBS paziņojusi, ka uzbrucēja sastāvā braucienam uz Turciju nav.

Tāpat veselības likstu dēļ ar komandu nav Kristera Zorika, Rodiona Kuruca, Kārļa Šiliņa un Jāņa Strēlnieka. Savukārt jau iepriekš bija zināms, ka Mareks Mejeris šajās gaidāmajās spēlēs nebūs ar izlasi, bet Rihards Lomažs šobrīd ārstē savainojumu, kas viņam varētu liegt dalību Pasaules kausā.

Latvijas basketbola izlase ceturtdien pēc Rīgā notikušā treniņa ar līgumreisu devusies uz Turcijas pilsētu Bursu, kur piektdien, 24. februārī, plkst.19 aizvadīs 2023. gada FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra priekšpēdējo spēli. Latvieši jau nodrošinājuši tiesības spēlēt finālturnīrā, turkiem vairs nav iespēju izcīnīt ceļazīmi.

Latvijas komandas kandidāti kopš pirmdienas aizvadījuši četrus treniņus, atjaunojot sadarbības un palīdzot valstsvienības darba ritmā iejusties trijiem debitantiem. Lai komandas februāra modeļa veidošana neapstātos, vadība izšķīrās uz Turciju vest 15 treniņprocesā iesaistītos spēlētājus. Tomēr spēlei var pieteikt tikai 12 basketbolistus, un pirms oficiālā pieteikuma iesniegšanas tika nolemts, ka malā paliks Renārs Birkāns, Ričards Daniels Vanags un Roberts Blumbergs.

Pirmā apļa spēlē 25. augustā pārpildītajā "Arēnā Rīga" Latvijas komanda sagrāva Turcijas izlasi ar 111:85. No divpadsmitnieka, kas piedalījās toreiz, uz Bursu devušies trīs spēlētāji (Dairis Bertāns, Andrejs Gražulis un Klāvs Čavars). Arī Turcijas vienība sastāvs krietni mainījies.

Piektdien I grupas spēlēs Grieķija (ceļazīme uz finālturnīru jau nodrošināta) – Serbija un Lielbritānija – Beļģija var noskaidroties trešās ceļazīmes ieguvēji. Par tādiem var kļūt Serbijas izlase, kam jāuzvar pašai vai jāsagaida beļģu zaudējums. Ja neviens no šiem priekšnoteikumiem nepiepildīsies, pēdējā kārtā serbiem savā laukumā būs jāuzvar Lielbritānija vai jāsagaida Beļģijas komandas zaudējums savā laukumā Turcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!