Foto: F64
Latvijas otrā izlase Ķīnas turnejas pēdējā turnīra pirmajā mačā Vandžou pārspēja Ķīnas otro izlasi - 74:70 (12:17, 32:29, 43:47).

Svētdien latviesi spēlēs ar ASV komandu, pirmdien ar Nīderlandes otro izlasi.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis: "No servisa un dzīves stila eiropeiskās piekrastes esam nokļuvuši Ķīnas vidienē, kur izjūtams tradicionālās Ķīnas kolorīts - kņada, drūzma. Rīkotāji Vandžou raksturoja kā "nelielu pilsētiņu" ar 1,7 miljoniem iedzīvotāju. Pirmajās dienās sajūta, ka viņi visi vienlaikus atrodas pilsētas ielās. Piektdien ceļojām gandrīz 12 stundas. Uz Šanhajas lidostu, tad divarpus stundu lidojums un vēl četras stundas autobusā. Toties zālē nogurumu palīdzēja izkliedēt pilnās tribīnes - gandrīz 6000 skatītāju. Šodien viņi, protams, nebija mūsu pusē, bet tādos apstākļos mobilizēties allaž ir vieglāk, nekā klusumā."

"Ķīnas komandas trenera rīcībā šajā turnīrā ir 17 spēlētāji, viņam ir iespēja variēt sastāvu, turklāt katrā mačā mājinieki aktīvi maina spēlētājus, cenšoties pamatspēkus saglabāt svaigus līdz izšķirošajām minūtēm. Šodien rīkojāmies līdzīgi. Tikai Kristers Zeidaks nospēlēja 20 minūtes. Varbūt kādam bija grūti akceptēt biežās maiņas, taču galotnē apstiprinājās, ka taktika bijusi pareiza. Visi, kas gāja uz maiņu, pastiprināja spēli," stāsta Bagatskis. "Spēles sākumā izpaudās neliels ķīniešu pārsvars, tomēr izdevās apstādināt viņu ātros uzbrukumus un izlīdzināt spēli. Netikām galā tikai ar tiesāšanas īpatnībām - mājinieki meta 37 sodus, mēs tikai 15. Pretiniekiem zaudējam atlētismā, bet neatpaliekam cīņassparā un pacietībā."

"Priecē tas, ka labi kustas bumba. Spēlētāji uzticas viens otram, nav skopi uz piespēlēm. Ne vienmēr trāpām no brīvām pozīcijām, bet pie metieniem tiekam. Un maz kļūdāmies," turpina Latvijas izlases treneris. "Patīkami, ka izturējām spiedienu un tikām līdz līdzvērtīgai galotnei, kurā mums ļoti palīdzēja džokers - Edgars Štelmahers, kurš pēdējā ceturtdaļā iemeta četrus trīspunktniekus no četriem, tai skaitā izšķirošo piecas sekundes pirms beigām, kad rezultāts bija kļuvis 69:70. Svētdien ar amerikāņiem spēlēsim vēlu vakarā, tātad būs laiks mazliet atvilkt elpu. Šajā turnejā esam sevi labi parādījuši, gribam godam pabeigt iesākto."

Latvijas komandas sastāvā ar Ķīnas otro izlasi spēlēja un punktus guva: Žanis Peiners 12, Kaspars Vecvagars 12, Edgars Štelmahers 12, Māris Ziediņš 10, Oto Ošenieks 8, Pāvels Pastušeņa 6, Oskars Virsis 6, Kristers Zeidaks 5, Mārcis Vītols 3, Edvards Bagatskis, Toms Leiteris. Slimības dēļ šoreiz laukumā neizgāja Ingus Jakovičs.

No 18. līdz 28.maijam Latvijas otrā izlase valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā piedalās triju pārbaudes turnīru seriālā Šanhajā (bilance 1-2), Vujangā (1-2) un Vandžou (1-0). Latvijas komandas sastāvā iekļauti jaunatnes izlašu kandidāti, kā arī gados jauni spēlētāji no LBL klubiem un ASV augstskolām. Visus Latvijas komandas ceļa un dzīvošanas izdevumus sedz uzaicinātāji – Ķīnas Basketbola federācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!