Foto: FIBA
Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā Rīgā ar rezultātu 68:63 (21:16, 18:17, 12:16, 17:14) pārspēja Beļģijas valstsvienību.

Šī uzvara Latvijas izlasei nodrošināja vietu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas izšķirošajā kārtā. Latvijas izlase četrās spēlēs A apakšgrupā izcīnījusi trīs uzvaras, bet tāda pati bilance ir arī Serbijas valstsvienībai.

Latvijas izlasē šajā mačā rezultatīvākais spēlētājs bija Rihards Lomažs, kurš guva 16 punktus, bet Daris Bertāns guva 15 punktus, no kuriem 12 sameta jau pirmajā ceturtdaļā. Mareks Mejeris pievienoja deviņus punktus, bet astoņi punkti Andreja Gražuļa kontā. Beļģijas izlasē 16 punktus guva Retins Obasohans, bet 13 punkti Žana-Marka Mvemā kontā.

Latvijas izlasei spēle iesākās diezgan lēnīgi, bet tad līdera lomu uzņēmās Bertāns, kurš realizēja četrus tālmetienus un deva Latvijas izlasei vadību. Pirmā puslaika turpinājumā Latvijai savu pārsvaru izdevās pieaudzēt līdz 39:30, kas bija lielākais pārsvars šajā mačā. Līdz puslaika pārtraukumam beļģi trīs punktus atspēlēja.

Otrajā puslaikā Latvijas izlase nonāca iedzinējos ar 42:43. Lai arī beļģiem pārsvaru pieaudzēt neizdevās, spēle turpinājumā ritēja mazrezultatīvi un saraustīti. Līdzīgā cīņā mačs sasniedza izšķirošos notikumus, un Obasohans nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām deva vadību beļģiem (58:57). Lomažs ar tālmetienu atjaunoja vadību Latvijai, tad Mvemā iemeta tālmetienu, tomēr Toms Leimanis svarīgā caurgājienā guva divus punktus, panākot neizšķirtu rezultātu.

Lomažs izšķirošajās epizodēs uzņēmās līdera lomu, guva punktus un izkārtoja komandas biedriem metienus, un tas ļāva izcīnīt uzvaru vēl vienā līdzīgā cīņā ar beļģiem.

Latvija pagājušajā nedēļā izcīnīja panākumu pār beļģiem ar 66:65,

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!