Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien, 21. februārī, "Arēnā Rīga" piedzīvoja zaudējumu jaunā galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā, Eiropas čempionāta atlases pirmajā mačā ar 61:62 dramatiskā cīņā piekāpjoties Bosnijai un Hercegovinai.

Nākamo maču Latvija aizvadīs jau pirmdien, kad viesos tiksies ar Bulgāriju. Pēc tam nākamās divas spēles plānotas 2020. gada rudenī.

Latvijai pa 13 punktiem guva Mārtiņš Laksa un Mārtiņš Meiers, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas. Artis Ate guva astoņus punktus, Rinalds Sirsniņš - sešus. Aigars Šķēle guva piecus punktus, bet izcīnīja vēl arī astoņas atlēkušās bumbas, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas piespēles, bet Mareks Mejeris saviem četriem punktiem klāt pielika 11 atlēkušās bumbas un seās rezultatīvas piespēles.

Bosnijai un Hercegovinai 15 punktus guva Edins Atičs, bet Miralems Halilovičs guva 13 punktus.

Latviju mačā iegāza divi "sausie" periodi cīņas gaitā. Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija pirmos punktus guva vien brīdī, kad bija jau nospēlētas 5:09 minūtes. Vēl briesmīgāk Latvija aizvadīja pēdējās ceturtdaļas sākumu - punkti netika gūti 7:36 minūtes.

Lai gan šajos divos katastrofālajos brīžos kopā punkti netika gūti gandrīz 13 minūtes, Latvija spēja saglabāt intrigu un bija tuvu uzvarai. Priekšpēdējā minūtē Rinalds Sirsniņš "apzaga" pretiniekus un tad iemeta trijnieku, panākot 61:60.

Latvijai bija iespēja palielināt pārsvaru, bet tā netika izmantota, savukārt bosnieši savu uzbrukumu ātri noslēdza ar diviem punktiem - 61:62.

Dramatiskā mača izskaņā Latvijas pēdējā uzbrukumā Mārtiņa Laksas brīvais metiens nebija precīzs, bet atlēkušo bumbu no groza apakšas grozā nedabūja Mareks Mejeris. Atlikušajās 1,3 sekundēs Edins Atičs nerealizēja abus soda metienus, bet Latvija izglābties nespēja.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi no "Arēnas Rīga".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!