Foto: FIBA

Latvijas basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā "Ņižņijnovgorod" pirmdien Vienotās līgas spēlē izcīnīja uzvaru pār Mareka Mejera Permas "Parma".

Mājas spēlē "Ņižņijnovgorod" ar rezultātu 79:65 (21:14, 16:21, 17:22, 25:8) pārspēja "Parma".

Freimanis laukumā pavadītajās 18 minūtēs un 31 sekundē guva četrus punktus, realizējot vienu no diviem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, sakrāja divas personīgās piezīmes, izprovocēja divus pretinieku sodus, sakrāja +/- rādītāju -13 un efektivitātes koeficientu divi.

Uzvarētāju rindās komandas kapteinis Ivans Strebkovs, gūstot 23 punktus un izcīnot deviņas atlēkušās bumbas, bija rezultatīvākais, bet 16 punktus pievienoja Iļja Platonovs.

Savukārt Mejeris laukumā bija 22 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot divus divu punktu metienus un vienu no diviem soda metieniem. Latvijas spēlētājs arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, vienu reizi kļūdījās, sakrāja trīs personīgās piezīmes, izprovocēja vienu pretinieku piezīmi, kā arī beidza spēli ar +/- rādītāju -8 un efektivitātes rādītāju četri.

Permas komandā Ads Juškevičs guva 12 punktus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet Eigirds Žukausks guva 11 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Turnīra tabulā Freimaņa pārstāvētā "Ņižņijnovgorod" ar trīs izcīnītām uzvarām piecās spēlēs atrodas piektajā vietā, bet Mejera "Parma", kas ir uzvarējusi vienā no četrām spēlēm, ieņem desmito vietu.

Šosezon pamatturnīrā startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā. Astoņas pārstāv Krieviju, iztrūkstot krīzes skartajai Maskavas apgabala "Himki" komandai, bet pa vienai vienībai ir no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Trešo sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2020./2021.gada līgas sezona beidzās ar Maskavas CSKA vienības uzvaru finālsērijā ar 3-0 pār Kazaņas "Uniks".

Kopš 2011./2012.gada sezonas CSKA Vienotajā līgā ne reizi nav zaudējusi čempiones godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!