Foto: AFP/Scanpix/LETA

Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" vienība pēc finanšu un ekonomikas žurnāla "Forbes" aplēsēm ieņem septīto vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgāko komandu sarakstā, Kristapa Porziņģa Dalasas "Mavericks" klubs ir devītais, bet Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika Vašingtonas "Wizards" ieņem 16. pozīciju.

Neskatoties uz pieticīgajiem rezultātiem laukumā, vērtīgākais līgas klubs piekto gadu pēc kārtas ir Ņujorkas "Knicks". Tā vērtība ir 4,6 miljardi ASV dolāru (apmēram 4,2 miljardi eiro) un gada laikā augusi par 15%.

"Knicks" vērtība pieaugusi, pateicoties "Madison Square Garden" renovācijai, iespaidīgajam vietējās televīzijas līgumam un spēlēšanai Ziemeļamerikas turīgākajā sporta tirgū. Jaunākais "Forbes" reitings publicēts nedēļu pēc tam, kad "Knicks" īpašnieks Džeimss Doulens paziņoja, ka nepārdos klubu un veiks izmaiņas tā administrācijā.

Vērtīgāko komandu pirmajā trijniekā iekļuvušas arī Losandželosas "Lakers" (4,4 miljardi ASV dolāru) un Goldensteitas "Warriors" (4,3 miljardi ASV dolāru) komandas, kurām vērtība kāpusi par attiecīgi 19% un 23%.

Savukārt septītā vērtīgākā komanda ir "Nets" (2,5 miljardi ASV dolāru), devīto pozīciju ieņem "Mavericks" (2,4 miljardi ASV dolāru), bet 16. vietā ir "Wizards" (1,75 miljardi ASV dolāru). "Wizards" vērtība augusi par 13%, bet "Nets" un "Mavericks" par attiecīgi 6% un 7%.

Vismazākā vērtība – 1,3 miljardi ASV dolāru – ir Memfisas "Grizzlies" komandai. Vislielākais vērtības kāpums bijis "Warriors" komandai, bet vislielākais parāda apjoms – 30% no vērtības – ir Sakramento "Kings" vienībai.

"Spītējot bažām par zemiem televīzijas reitingiem un biznesa problēmām Ķīnā, NBA komandu vērtības turpina palielināties un ar 14% kāpumu pārspēj amerikāņu futbola līgas un beisbola līgas komandas," komentē "Forbes" galvenais redaktors Kurts Badenhauzens.

Pirmo reizi 30 NBA komandu vidējā vērtība pārsniedz divu miljardu barjeru un tagad ir 2,12 miljardi ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!