Foto: F64
Zaudējumus Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionāta spēlēs svētdien piedzīvoja latviešu basketbolistu Jāņa Blūma, Kristapa Valtera un Riharda Kuksika pārstāvētie klubi.

Blūma pārstāvētā pagājušās sezonas fināliste Bilbao "Bizkaia Basket" izbraukumā ar 71:77 (14:13, 17:19, 13:17, 27:28) piekāpās "Gran Canaria" vienībai, Malagas "Unicaja" ar Valteru sastāvā savā laukumā ar 80:96 (24:21, 18:32, 21:27, 17:16) zaudēja Madrides "Real" komandai, bet Kuksika pārstāvētā "Valencia Basket" vienība ar 68:72 (19:18, 8:19, 18:21, 23:14) savu skatītāju priekšā zaudēja valsts čempioniem Barselonas "Regal".

Blūms laukumā pabija 17 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet kļūdoties vienīgajā tālmetienā.

Latvietis iekrāja pa vienai atlēkušajai bumbai un rezultatīvai piespēlei, cīņu noslēdzot ar negatīvu efektivitātes koeficientu -2, kas bija sliktākais komandā.

Savukārt Valters nospēlēto 19 minūšu un 12 sekunžu laikā guva septiņus punktus, realizējot vienu no trijiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un abus soda metienus.

Vēl Valters veica trīs rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas bumbas zem groziem un nopelnīja sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Kuksiks jau kārtējo reizi palika bez gūtajiem punktiem, laukumā pavadot piecas minūtes un 37 sekundes, kuru laikā kļūdījās vienīgajā tālmetiena mēģinājumā.

Latvietis nopelnīja vienu piezīmi un tika pie negatīva efektivitātes koeficienta -2.

Tuvākajā laikā Kuksikam gan varētu pavērties laba iespēja pierādīt savu lietderību, jo aptuveni sešas nedēļas savainojuma dēļ komandai nevarēs palīdzēt viens no tās līderiem un latvieša tiešais konkurents uz vietu sastāvā spānis Viktors Klavers.

Kopvērtējumā "Unicaja" ar piecām uzvarām septiņās spēlēs atrodas trešajā pozīcijā, "Valencia Basket" vienība tikusi pie četrām uzvarām, kas tai dod septīto pozīciju, kamēr "Bizkaia Basket" komanda ar trim panākumiem atrodas devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!