Foto: Publicitātes foto
Latvijas desmitkārtējie čempioni basketbola klubs "Ventspils" ir uzsākuši gatavošanos jaunajai 2018./2019. gada sezonai. Ventspilnieki turpina darbu pie jaunās komandas komplektācijas un ir panākusi vienošanos ar amerikāņu leģionāru Entoniju Bīnu.

Kā vēsta kurzemnieki, līgums ar jauno spēlētāju noslēgts uz vienu sezonu.

24 gadus jaunajam aizsargam ir jau pieredze Eiropas basketbola klubos. Iepriekšējo sezonu Bīns aizvadīja Polijas kluba Varšavas "Legia", bet vēl gadu pirms tam spēlēja arī ventspilniekiem labi zināmā Bulgārijas klubā no Sofijas "Lukoil Academic". Studenta gadus pavadīja "Southern Illinois" koledžas komandā.

Bīnam aizvadītā sezona Polijā bija visai veiksmīga, lai gan komandai pievienojies tikai decembrī. 20 spēlēs vidēji guvis 22 punktus, vienā no Polijas līgas spēlēm pret "Gliwice" komandu pamanījies gūt pat 41 punktu, izcīnījis 4 atlēkušās bumbas un atdevis 3 rezultatīvas piespēles.

"Ventspils" komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers: "Vispusīgs spēlētājs, kas palīdzēs mums gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Eiropā nav pirmo gadu, bet līdz šim nav spēlējis starptautiskajos klubu turnīros. Atsauksmes par Entoniju ir vislabākās, tāpēc ceram ne tikai uz gūtajiem punktiem un veiksmīgu darbību aizsardzībā, bet arī uz prasmīgu komandas saspēles veidošanu."

BK "Ventspils" komandu arī nākamajā sezonā vadīs Roberts Štelmahers, bet viņam asistēs Gints Fogels, Akselis Vairogs un Kaspars Rūmnieks. Šobrīd spēkā esoši līgumi uz jauno sezonu ir Ingum Jakovičam, Mārim Gulbim, Robertam Freimanim, Kristapam Ķilpam un Artūram Grīnbergam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!