Foto: Latvijas Basketbola savienība
Otrdien, 21. aprīlī, ar spēlēm BK "Ventspils" – BK "Ogre" (plkst. 18.30) un "VEF Rīga" – BK "Liepāja" (plkst. 19.05) sāksies "Pafbet" Latvijas e-Basketbola līgas pirmais pamatturnīrs, kurā piedalīsies Latvijas labāko vīriešu basketbola klubu veidotās komandas, ziņo LBS.

Visām spēlēm varēs sekot līdzi sociālās vietnes "YouTube" un televīzijas kanāla "Best4SportTV" tiešraidēs.

"Klubu pārstāvji nopietni pastrādājuši, komplektējot sastāvu, veidojot formastērpu un laukuma dizainus – paldies komandām par aktīvo iesaisti," izsakās Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Bērziņš. "Pirmā Latvijas e-Basketbola līgas turnīra spēles katru otrdienu un ceturtdienu varēsiet vērot "Best4Sport" TV kanālā un LBS "YouTube" platformā. Portālā basket.lv jau izveidota atsevišķa sadaļa – turnīra oficiālā mājaslapa –, kurā pēc spēlēm publicēs spēļu protokolus un līdz ar to varēs noteikt turnīra labākos spēlētājus dažādās statistikas kategorijās. Tāpat būs pieejami video ieraksti, intervijas ar spēlētājiem un viss, kas piestāv basketbolam."

2019. gada vasarā pirmo reizi tika izveidota Latvijas e-basketbola izlase, kas virtuālajā vidē pieveica Igaunijas un Lietuvas valstsvienības. Vairāki šīs izlases spēlētāji pārstāvēs "VEF Rīga" komandu.

“Mūsu komandas spēlētāji veido arī Latvijas e-basketbola izlasi," saka “VEF Rīga“ e-basketbola komandas treneris Daniels Goba "Spēlēs ar Igaunijas un Lietuvas komandām pierādījām, ka esam labākā izlase Baltijā. Intensīvi trenējamies, lai pierādītu, ka esam labākā e-basketbola komanda Latvijā."

"Ventspils e-basketbola komandā ir iekļuvuši dažāda vecuma un profesiju pārstāvji no vairākām Latvijas pilsētām, kuri ir jau labi pazīstami e-sporta vidē," atklāj "Ventspils" e-basketbola komandas kapteinis Māris Bileskalns. "Esam kopā spēlējuši vairākas spēles un pat piedalījušies Lietuvā rīkotos turnīros. Mūs vieno aizraušanās ar šo spēli - lielisku atslodzi pēc garas darba dienas. Izveidoti spēlētāju avatari mājas un izbraukuma spēļu formas tērpos, gatavs mājas spēles laukums, esam aizvadījuši vairākus kopīgos treniņus un pārbaudes spēles. Ar nepacietību gaidām pirmo oficiālo "Pafbet" Latvijas e-basketbola cīņu".

"Pafbet" Latvijas e-Basketbola līgā sešas komandas – "VEF Rīga", BK "Ogre", BK "Ventspils", "Valmiera Glass"/ViA, "Latvijas Universitāte" un BK "Liepāja" – no 21. aprīļa līdz 12. maijam izspēlēs apļa turnīru, pēc kura četras labākās komandas kvalificēsies "Final 4" turnīram. Pirmās sezonas čempionus plānots noskaidrot izslēgšanas spēlēs 23. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!