Foto: F64

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas (LIBL) ceturtās sezonas finālturnīrs ar četru labāko komandu līdzdalību notiks 9. un 10. aprīlī "Arēnā Rīga", paziņots Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā.

Sestdien, 9. aprīlī, plkst.16 un plkst.19 notiks pusfināla spēles. Svētdien, 10. aprīlī, plkst.14 spēle par trešo vietu, bet plkst.17 sāksies finālspēle. Biļetes uz katru spēļu dienu var iegādāties "basket.lv" (viena biļete dos tiesības apmeklēt divas spēles).

Finālturnīra dalībnieki un pusfināla pāri kļūs zināmi aprīļa sākumā, kad beigsies ceturtdaļfināla sērijas.

Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks: ""Arēna Rīga" kā lielākā slēgtā sporta bāze abās "Pafbet" līgas dalībvalstīs ir vispiemērotākā vieta basketbola svētku sarīkošanai. Latvijas un Igaunijas labāko komandu līdzdalība nodrošinās sportisko intrigu un labu basketbolu, savukārt mēs, rīkotāji, gādāsim, lai skatītājiem būtu interesanti arī brīžos, kad bumba nebūs spēlē."

Pagaidām tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā nodrošinājušas septiņas komandas: "VEF Rīga" (garantēta 1. vieta pamatturnīrā), BK "Ventspils", "Kalev"/"Cramo" "TalTech" (garantēta 4. vieta), "KK Viimsi", BK "Ogre" un "Parnu Sadam". Uz astoto vietu pretendē "AVIS Utilitas Rapla" un "Tartu Ulikool".

Ceturtdaļfinālā komandas cīnīsies sērijās līdz divām uzvarām (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.).

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas pirmās sezonas finālturnīrā 2019. gada aprīlī Tallinā komandas finišēja šādā secībā: BK "Ventspils", "VEF Rīga", Tallinas "Kalev"/"Cramo" un BK "Ogre".

2020. gada pavasarī finālturnīrs tika atcelts pandēmijas dēļ.

2021. gada aprīlī Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, notika "Final 6" turnīrs. Pirmās četras vietas izcīnīja "Kalev"/"Cramo", "VEF Rīga", BK "Ogre" un "AVIS Utilitas Rapla".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!