Foto: Publicitātes foto
"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) sezonas spēles Latvijā tiks uzsāktas 3. oktobrī, kad sešas čempionātā startējošās komandas tiksies Liepājā, Ogrē un Rīgā, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Ņemot vērā neprognozējamo pandēmijas ietekmi uz starptautisko sacensību norisi, "Pafbet" Latvijas–Igaunijas Basketbola līgas valde nolēma, ka čempionāta pirmajā daļā abu valstu komandas spēlēs tikai savā starpā.

Latviju 2020./2021. gada sezonā pārstāvēs sešas komandas – "VEF Rīga", BK "Ogre", BK "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un BK "Liepāja". No 3. oktobra līdz 5. decembrim paredzētas 30 spēles.

Sestdienā, 3. oktobrī, turnīru ievadīs trīs principiāli dueļi: vicečempioni BK "Ogre" uzņems čempionus "VEF Rīga", Liepājā Kurzemes derbijā attiecības noskaidros mājinieki un BK "Ventspils", bet Rīgā studentu duelī "Latvijas Universitāte" tiksies ar "Valmiera Glass"/ViA.

Pilnu spēļu kalendāru var redzēt šeit.

No oktobra līdz decembra sākumam savu miniturnīru izspēlēs arī septiņas Igaunijas komandas – Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Avis Utilitas Rapla", "Parnu Sadam", "Tartu Ulikool", "Rakvere Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

"Pirmā posma spēļu kalendārā atstāti "logi" Latvijas kausa izcīņas spēlēm un valstsvienības cīņām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kā arī ņemts vērā "VEF Rīga" spēļu kalendārs Čempionu līgā," skaidro Latvijas Basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks. "Igaunijas komandu savstarpējo cīņu grafiku veido kolēģi kaimiņvalstī un arī tas drīz tiks publicēts. Sagatavots un patlaban ar abu valstu klubiem tiek saskaņots arī kalendāra projekts otrajam posma, kad paredzētas Latvijas un Igaunijas komandu savstarpējās spēles. Ceru, ka čempionāts varēs notikt saskaņā ar mūsu iecerēm, vienlaikus būsim gatavi arī dažādiem pavērsieniem, ja epidemioloģiskās situācijas dēļ ierobežojumi tiks pastiprināti."

Latvijas–Igaunijas līgas trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, kam sekos izslēgšanas spēles – ceturtdaļfināla sērijas un "Final 4" turnīrs.

Pirmajā čempionāta gadā triumfēja basketbola klubs "Ventspils", bet šī gada pavasarī Covid-19 pandēmija liedza noskaidrot 2019./2020. gada sezonas čempionus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!