Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase pirmdien "Morača" sporta zālē Podgoricā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra I apakšgrupas izšķirošajā spēlē ar 80:74 pieveica Melnkalnes valstsvienību, tomēr šoreiz uzvara bija zaudējuma vērtībā, jo pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru no šīs grupas ieguva melnkalnieši.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi no Podgoricas arēnas.

Abām komandām I grupas noslēguma kopvērtējumā cīņā par svarīgo trešo vietu bija vienāds uzvaru skaits, bet savstarpējās spēlēs labāks +/- rādītājs bija Melnkalnei, kas Rīgā uzvarēja ar +9. Tādējādi Latviju no vēsturiska panākuma šķīra tikai četri punkti.

Latvija visu spēles gaitu bija vadībā un ik pa laikam sasniedza (un pārsniedza) vajadzīgo +9 robežu. Tomēr ikreiz svarīgos brīžos Melnkalne veica prettriecienu, samazinot starpību sev vēlamajā līmenī.

Ļoti nervozi ritēja spēles izskaņa. Pusotru minūti pirms spēles beigām spēles galvenais varonis Jānis Strēlnieks panāca vajadzīgo +9, bet atlikušajā laikā šo robežu Latvija tā arī vairs nesasniedza. Latvija pēdējās sekundēs divas reizes tika pie +6, bet uzbrukumi ar tālmetieniem nebija sekmīgi, kas liedza iespēju gūt uzvaru ar nepieciešamo starpību.

Strēlnieks mačā guva 25 punktus, izdarīja 10 rezultatīvas piespēles un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Mārtiņš Meiers guva 12 punktus, bet Jānism Timma - 11 punktus. Melnkalnei rezultatīvākais bija naturalizētais Dereks Nīdhems, kurš guva 22 punktus, 13 punktus guva Marko Todorovičs, bet pa 11 punktiem - Bojans Dubļevičs un Aleksa Popovičs.

Lai gan Latvija mačā uzvarēja, starpību ietekmēja zaudējums cīņā par atlēkušajām bumbām. Visu spēles gaitu mājinieki bija pārāki šajā rādītājā un īpaši ar to izcēlās pie Latvijas groza, daudzus punktus gūstot ar otrām vai pat trešajām iespējām. Spēles protokolā Melnkalnei ir 42 atlēkušās bumbas, no kurām 18 pie Latvijas groza. Savukārt Latvija pie sava groza tika pie 22 atlēkušājām bumbām, bet pie pretinieku groza - pie piecām bumbām 40 minūšu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!