Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlasei svētdien, 2. decembrī, Pasaules kausa izbraukuma mačā pret Slovēniju nevarēs palīdzēt pieredzējušais Kaspars Bērziņš, kurš guvis savainojumu.

Bērziņš ceturtdien mačā pret Melnkalni piedzīvoja atgriešanos Latvijas izlasē. Basketbolists mačā izcēlās ar lielu enerģiju un emocijām, būdams izteikts līderis spēles pirmajā puslaikā. Visā mačā viņš guva 13 punktus, tomēr tagad kļuvis zināms, ka viņš nevarēs palīdzēt svētdien mačā pret slovēņiem.

"Izmeklējumos konstatēts labā ceļgala mediālās saites plīsums. Otrdien Kasparam tiks veikta operācija. Rehabilitācijas periods - 3-4 mēneši," teikts basketbola kluba "Ogre" izplatītajā paziņojumā.

Basketbolists laukumā varētu atgriezties martā vai aprīlī. Tādējādi viņš nevarēs palīdzēt izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas februāra spēlēs. Berziņa vietā mačā pret slovēņiem spēlēs Ronalds Zaķis, kurš savainojuma dēļ nespēlēja pret Melnkalni. Tāpat uz Slovēniju nedosies debiju piedzīvojušais Mārcis Vītols, kura vietā valstsvienībā būs Eirolīgā spēlējošais Dairis Bertāns.

"Situācija grupā ir ļoti sarežģīta, to būtiski ietekmēs katras spēles rezultāts. Taču, pirms cerēt uz konkurentu neveiksmēm, vispirms jāizdara savs darbs – jāuzvar Ļubļanā," pirms došanās uz Slovēniju saka Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars. "Kaspara Bērziņa savainojums ir nopietns un tas ir nepatīkams pārsteigums. Labi, ka atpūtas dienas gājušas labumā Ronaldam Zaķim, kurš piektdien trenējās un varēs doties līdz uz spēli Slovēnijā. Viena izmaiņa būs arī ārējā līnijā – pēc ceturtdien Kauņā notikušās Eirolīgas spēles mums pievienojies Dairis Bertāns, kurš divpadsmitniekā aizstās Mārci Vītolu."

"Ceturtdien notikušās spēles Ukraina – Slovēnija iznākums (82:54) rada mānīgu priekšstatu par Slovēnijas izlases varēšanu. Ukraiņi ļoti jaudīgi sāka, labi trāpīja tālmetienus un guva daudz vieglos punktus ātrajās pārejās. Pēc pirmajām neveiksmēm slovēņi spēja atgūties, taču mājinieki nospēlēja ļoti stabili, neļaujot panākt lūzumu un atvēsinot pretinieku entuziasmu," norāda Vecvagars, atgādinot, ka šāda līmeņa mačos nedrīkst atslābināties ne uz mirkli. "Skaidrs, ka savā laukumā Slovēnijas basketbolistiem motivācija būs daudz augstākā līmenī, turklāt labiem basketbolistiem parasti nemēdz būt divas neveiksmīgas spēles pēc kārtas. Jābūt gataviem nopietnai cīņai."

"Mūsu uzdevums – saglabājot Rīgā nodemonstrēto cīņassparu, jāizlabo pieļautās kļūdas. Pirmkārt, tas attiecas uz cīņu par atlēkušajām bumbām, kurā jāpiedalās visam piecniekam. Visi var spēlēt labāk un centīsies to izdarīt," piebilst treneris.

Ziņojām, ka nesportiskām un tehniskām piezīmēm bagātā spēlē Latvijas basketbola izlase "Arēnā Rīga" asā cīņā ar 75:84 piekāpās Melnkalnes valstsvienībai, sarežģījot sev nokļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā.

FIBA Pasaules kausa Eiropas atlases I grupā līderes ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ir Spānija un Turcija, kas praktiski jau sev garantējušas iekļūšanu finālturnīrā. Aiz spāņiem un turkiem ar piecām uzvarām seko Latvija, Ukraina un Melnkalne. Grupas pēdējā vietā ir Eiropas čempione Slovēnija, kas vairs nevar izcīnīt ceļazīmi. 2019. gada Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies grupas trīs labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!