Foto: F64

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā svētdien, 23. septembrī, otro zaudējumu divās spēlēs piedzīvoja Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas priekšsacīkšu D grupā ar 69:70 piekāpās Senegālai.

Līdz ar to Latvijas izlase praktiski zaudējusi cerības iekļūt "play off", jo priekšsacīkšu pēdējā mačā jātiekas ar turnīra galveno favorīti ASV. Ziņots, ka Latvija savā vēsturiski pirmā Pasaules kausa finālturnīra pirmajā spēlē spraigā cīņā zaudēja Ķīnai, bet Senegāla piekāpās ASV komandai.

Latvija priekšsacīkstes noslēgs otrdien, 25. septembrī, ar maču pret ASV. Spēles sākums pulksten 20:00.

$duelID=1156;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Latvijai spēle pret atlētiskajām Senegālas basketbolistēm izvērtās fiziski smaga. Pēc neveiksmīgā spēles sākuma Latvija atguvās un izlīdzināja cīņas gaitu. Līdz pat mača pēdējām sekundēm cīņa ritēja praktiski punkts punktā, 22 reizes mainoties vadībai un vēl daudz reižu rezultātam esot neizšķirtam.

Pēdējās minūtes sākumā Kitija Laksa ar tālmetienu atguva Latvijai vadību, Senegāla atbildēja ar diviem punktiem, bet tad Aija Brumermane no groza apakšas panāca 69:68. "Pēdējo vārdu" mačā tomēr teica pretinieces, gūstot grozu no apakšas. Latvijas pēdējā uzbrukumā Elīnas Dikeulakas metiens bija neprecīzs, kas ļāva pretiniecēm gūt uzvaru.

Latvijas rindās rezultatīvākā ar 14 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Kristīne Vītola, 13 punktus guva Dikeulaka, bet pa 12 punktiem guva Laksa un Anete Šteinberga, kurai arī 15 atlēkušās bumbas. Pretiniecēm rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Astū Traore, bet Maimuna Diara guva 14 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!