Foto: F64
Gatavojoties 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, Latvijas vīriešu basketbola izlase Rīgā ar rezultātu 70:52 (16:15, 15:16, 19:12, 20:9) sagrāva Lietuvas izlasi.

Latvijas izlasē 15 punktus guva Rihards Lomažs, 13 punktu Andreja Gražuļa kontā, bet 10 punktus iekrāja Toms Leimanis. Artūrs Strautiņš izcēlās ar diviem punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, bet pa deviņiem punktiem guva Dairis Bertāns un Anžejs Pasečņiks.

Lietuvas izlasē vienīgais spēlētājs, kurš guva vairāk par 10 punktiem, bija Igns Brazdeiķis, kura kontā 13 punkti.

Latvijas basketbolisti spēli iesāka ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, bet turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi. Otrajā ceturtdaļā latvieši uz brīdi nonāca četru punktu iedzinējos (24:28), taču pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 31:31. Otrajā puslaikā Latvijas izlase sāka audzēt savu pārsvaru, līdz ceturtajā ceturtdaļā tas jau pārsniedza 20 punktu pārsvaru (66:45). Lietuvas basketbolist otrajā puslaikā spēja gūt tikai 21 punktu.

Latvijas basketbolistiem šī bija devītā uzvara savstarpējās spēlēs pār Lietuvu. Abas komandas savā starpā tikušās 25 reizes, bet lietuviešu kontā ir 16 uzvaras pār latviešiem.

Gatavojoties Pasaules kausa pirmā atlases cikla posma pēdējām spēlēm ar Serbijas (30. jūnijā Rīgā) un Slovākijas (3. jūlijā Levicē) izlasēm Latvijas komanda 26. jūnijā Šauļos aizvadīs arī otro pārbaudes spēli ar Lietuvas valstsvienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!