Latvijas vīriešu basketbola izlase 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīra spēles aizvadīs Šauļos, izlozes laikā paziņoja "FIBA Europe".

Ņemot vērā lielo līdzjutēju interesi no Latvijas un Slovēnijas, šīs divas izlases un Lietuva tika sadalītas atsevišķās grupās. Neoficiāli jau pirms grupu izlozes bija zināms, ka Latvija spēlēs Šauļos, bet izlozes laikā "FIBA Europe" ģenerālsekretārs Nars Zanolins to tikai apliecināja.


Kā ziņots, Latvija izlozē tika ielozēta B grupā, kurā vēl būs Serbija, Vācija, Francija, Izraēla un Itālija.

Pirmajā spēlē Latvija 31.augustā Latvija tiksies ar Franciju, 1.septembrī būs spēle pret Serbiju, 2.septembrī – pret Itāliju, 4.septembrī – pret Izraēlu un 5.septembrī – pret Vāciju. Grupas trīs labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

Vēl zināms, ka Lietuva kā mājiniece pirmā posma spēles aizvadīs Paņevežā. Daudz speciālisti pēc izlozes A grupu, kurā ir Lietuva, Spānija, Turcija, Lielbritānija, Polija un kvalifikācijas turnīra otra spēcīgākā komanda, jau nodēvēja par vienu no smagākajām.

Tikmēr C grupa, kurā ir Grieķija, Horvātija, Melnkalne, Maķedonija, Bosnija un Hercegovina, kā arī kvalifikācijas turnīra spēcīgākā izlase, spēlēs Alītā. Savukārt D grupa (Slovēnija, Krievija, Beļģija, Gruzija, Bulgārija un Ukraina) spēlēs Klaipēdā, kur lielu fanu pieplūdumu esot solījuši slovēņi.

2011.gada Eiropas čempionāta otrā posma spēle risināsies Viļņā, bet izslēgšanas cīņas risināsies jaunajā Kauņas arēnā, kurā ir 15 000 skatītāju vietas.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!