Latvijas izlases basketbolists Kaspars Vecvagars pārcietis labā pleca savainojumu, kura dēļ viņš nevarēs pievienoties valstsvienībai gaidāmajās 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlēs, ziņo viņa pārstāvētā Ļeidas "Forca" vienība.

Basketbolists savainojumu guvis svētdien aizvadītā Spānijas otrās augstākās līgas spēlē pret "Tau Castellon", kurā viņš paspēja 14 minušu laikā atzīmēties ar 12 punktiem. Vecvagars spēli pametis īsi pēc trešās ceturtdaļas sākuma.

Klubs veselības pārbaudes spēlētājam veicis pirmdien, kas ļāvis lemt, ka saspēles vadītājam jāveic divu līdz trīs nedēļu ilgs rehabilitācijas process. Komanda apšauba, vai Vecvagars varēs palīdzēt komandai 26. februārī paredzētā spēlē, bet medijs "La Manana" raksta, ka savainojums neļaus basketbolistam pievienoties Latvijas izlasei.

Vecvagars šosezon vidēji 12 spēlēs atzīmējies ar 9,7 punktiem, bet "Forca Lleida" komanda "LEB Oro" čempionāta B grupā desmit komandu konkurencē ieņem sesto pozīciju.

Latvijas valstsvienība 20. februārī sabraukumā "Arēnā Rīga" uzņems Bulgārijas izlasi, bet 22. februārī tiksies ar Grieķijas valstsvienību. Vietu finālturnīrā varētu nodrošināt uzvara ar sešu punktu pārsvaru pār Bulgāriju vai arī panākumi abās spēlēs, ja Bulgārijas izlase 22. februārī pieveic Bosniju un Hercegovinu.

Jau ziņots, ka Andrejs Gražulis izlasei nevarēs palīdzēt ceļgala savainojuma dēļ. Basketbolistam šī iemesla dēļ tiks veikta operācija. Savukārt jau iepriekš bija zināms, ka veselības dēļ mačos nevarēs piedalīties Žanis Peiners un Klāvs Čavars, bet Anžejs Pasečņiks joprojām turpina uzturēties ASV, kur cer turpināt karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!